MARCIALONGA
27 januari 2019

Följ med oss och upplev Italiens pärla!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Dags för Marcialonga!
Italiensk pärla med spår i världsklass

VÄLJ MELLAN 4 ELLER 5 NÄTTER – TVÅ LOPP PÅ SAMMA RESA!

Vi är officiell samarbetspartner

Italienska Marcialonga har två lopp; ett 70 och ett 45-kilometers lopp, som arrangeras årligen den sista söndagen i januari, i provinsen Trento. Idén till Marcialonga går tillbaka till 1969 och är inspirerad av den italienska skidlöparen Franco Nones, som tog guld på 30 kilometer under OS i Grenoble 1968. Med sin obevekliga entusiasm för längdskidåkning ville Franco skapa något som liknande det svenska Vasaloppet. Med typisk italiensk värme, kryddat med massor av fantasi var loppet ett faktum. 

45 år senare håller Marcialonga sin ställning som ett av de mest populära långloppen efter Vasaloppet.. Starten går i Moena, de första 18 km av Marcialonga är något kuperade. Efter att du har vänt i Canazei och vänder åter mot Moena så har du en del backar men inget som skrämmer. Efter att du har passerat Moena på väg mot målgången i Cavalese så är det det ganska snäll skidåkning. Cascata backen upp mot Cavalese är då det sker, eliten gör sina ryck, vi motionärer går våra ryck, ett extra lager fästvalla hos vårt vallateam i början på backen brukar betala sig, sedan är det bara att susa in mot målet. Efter middagen blir det afterski med härliga historier och glad stämning. Under kvällen har vi utlottning av priser och det blir en rolig kväll med många skratt! 

Lavazeloppet

Lavazeloppet går den 24 jan och ni som reser med oss den 23 kan vara med i loppet. 

Som namnet säger så går loppet på Lavazeplatån som ligger på över 1800 meters höjd. En härlig inramning med Dolomiterna som mäktigt reser sig och ger banan en underbar inramning.  Vi har med oss ett par längdskidinstruktörer till Marcialonga som ger dig möjlighet till en liten putsning av tekniken inför vinterns utmaningar.  Teknikträningen hålls i VM-Stadion i Val di Fiemme. 

FOTNOT: Det har blivit elva svenska segrar genom åren. Redan i tredje upplagan 1973 vann Lars-Arne Bölling. Sven-Åke Lundbäck vann 1981, samma år som han vann Vasaloppet. Bengt Hassis vann 1984. Jerry Ahrlin har tre triumfer; 2007, 2009 och 2011. Oskar Svärd vann 2010. Jenny Hansson (numera Grip) vann 2008 och 2010. Susanne Nyström vann 2012. I fjol vann Britta Johansson Norgren, du ser henne ovan på bild. FOTO: Pressbild

Sightseeing

Bolzano, Moser Vingård och Ötzi 26 januari
AKTIVITET

Dolomitii Superski

Skidor, pjäxor och stavar finns att hyra
AKTIVITET
 
 
GStours logo

Från 12 210 kr /person

Inkl. flyg t/r, boende på Hotell *** Ciampian
halvpension och anmälningsavgift till loppet.

Vill bli kontaktad av er

Garden Hotel
****

Prisexempel
Reslängd 4 nätter 
Del i dubbelrum
14 370 :-
Måltider: Halvpension

Hotel Ciampian
***

Prisexempel
Reslängd 4 nätter 
Del i dubbelrum
12 210 :-
Måltider: Halvpension

Post Hotel
***

Prisexempel
Reslängd 4 nätter 
Del i dubbelrum
12 610 :-
Måltider: Frukostpension

Hotel La Romantica ***S

Prisexempel
Reslängd 4 nätter 
Del i dubbelrum
13 145 :-
Måltider: Halvpension
GStours logo
Stäng meny