MARCIALONGA 2019

Följ med oss och upplev Italiens pärla!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Våra arrangemang och utflykter

Under skidresan till Marcialonga så har ni inte bara en fantastisk skidåkningen att se fram emot. Vi på  Global Sports Tours  arrangerar även utflykter och arrangemang till våra gäster i sällskap av våra guider, reseledare och experter som ni får del av under resan.

 
Marcialonga 2019
flygresan
GStours logo

Lavazeloppet

Lavazeloppet är för er som anländer den 23 januari.

Loppet är 22 km och går i klassisk stil och har organiserats i mer än 40 år av den lokala skidklubben. Det går  på torsdagen den 24 januari och är en bra uppvärmning för söndagens utmaning. Som namnet antyder så går loppet på Lavazeplatån som ligger på över 1800 meters höjd. En härlig inramning med Dolomiterna som mäktigt reser sig och ger banan en underbar inramning. 

Loppet gäller för Worldloppet Pass / Silver Medal.

Vill Du åka Lavazeloppet anger du det i bokningsformuläret när du bokar din resa.  

Vallaservice

Försäkra dig om bra glid och fäste under loppet. Förboka din vallaservice / drickaservice redan nu. Betalning sker på plats vid inlämningen av era skidor antingen kontant eller via Swish.

Teknikträning

Ta tillfället i akt att utveckla dig som skidåkare

Vi har med oss ett par längdskidinstruktörer till Marcialonga som ger dig möjligheten till en liten putsning av tekniken inför loppet.  Teknikträningen är på VM Stadion i Val di Fiemme.
Pass 1 10:00 – 12:00 FULLBOKAT
Pass 2 14:00 – 16:00
Max 20 personer pass
Pris per person: 45 € / pass

Moser Vingård och Ötzi 26 januari

Priset 80€ inkluderar busstransport och reseledare.
Entré och guidad visning samt provning av tre viner på Moser Vingård
Besök på muséet till Francesco Moser. Två-rätters lunch i Bolzano. Huvudrätt och dessert. Huvudrätt består av kött eller fisk, desserten är en italiensk klassiker, Tiramisu
Entré och guidad visning på engelska på Ötzi museet i Bolzano. 

Följ med på en inspirerande och lärorik utflykt

Vi börjar dagen med att ta oss till Moser Cantina som är en vingård som ägs av familjen Moser. Under besöket får vi en visning av vingården, hur vin produceras och vad som skapar karaktären i de olika vinerna. För den som önskar så ingår det vinprovning av tre olika viner. Samtidigt kan du besöka utställningen efter Francesco Moser. En tidigare tävlingscyklist från Italien, han kallades ibland för Lo sceriffo, “Sheriffen”. Moser var en av de dominerande cyklisterna under 1970-talet fram till tidigt 1980-tal. Han vann bland annat Giro d’Italia 1984 och Världsmästerskapens linjelopp 1977

På vägen till Bolzano stannar vi till för lunch. Efter lunchen besöker vi det arkeologiska museet i Bolzano och utställningen om Ötzi. 

Ötzi, “Ismannen”, var en förhistorisk man som levde omkring år 3300 f.Kr. under den period som kallas kopparstenåldern. Hans kropp bevarades i över femtusen år infrusen i en glaciär mellan Ötztalalperna och Schnalstal i Italien för att slutligen påträffas den 19 september 1991. Ötzis kvarlevor ingår i utställningen vid Sydtyrolens arkeo­logiska museum i Bolzano i Italien. Efter museet får ni lite egentid i Bolzano innan bussen avgår tillbaka till Moena och uppladdningen inför Marcialonga tar vid.

Dolomiti Super Ski 26 januari

Marmolada

Oändlig skidåkning i världsarvet

Vi besöker Dolomiti  SuperSki som är ett av de största skidsystemen i världen med 1200 km pister och 450 liftar. Här finns skidåkning för alla och du behöver inte åka samma backe två gånger under en hel dag! De himmelska vyerna finns överallt, vart du än vänder dig kommer du att hänföras av de legendariska Dolomiternas skönhet! 

Vi åker till Canazei på morgonen och där tar vi kabinbanan upp till systemet. Det här är varje år en uppskattad aktivitet och vi ser fram emot en heldag i de bländande vita pisterna tillsammans med Er.

Skidor, pjäxor och stavar finns att hyra i närheten av hotellet i Moena, vi träffas hos uthyraren under fredag eftermiddag och lämnar tillbaka dem när vi är åter i Moena under sen lördag eftermiddag

Stäng meny