Maratona dles Dolomites - ENEL
2019

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Frequently Asked Questions

MARATONA DLES DOLOMITES

Hur bokar jag min resa?

Du fyller i ett bokningsformulär med uppgifterna om resenärerna, fakturaadress med fullständiga uppgifter. Vi bekräftar din bokade resa med en bokningsbekräftelse till den mailadress du angav vid bokningen. Vi mailar faktura till den mailadress som du angav vid bokningen.

Hur registrerar jag mig?

Efter att vi har mottagit inbetalningen av anmälningsavgiften så får du access till registreringen av dina personliga uppgifter. I samband med registreringen så anger du dina seedningsgrundande resultat som ligger till grund för ditt startnummer i Maratona dles Dolomites – Enel.

Vem får delta i loppen och vad behöver jag för att delta?

Tävlingen är öppen föra alla med ett godkänt läkarintyg. Deltagare som är minderåriga från 15 år får  inte cykla den längre distansen och detsamma gäller för deltagare som är över 65 år.

Startplats?

Starten sker i La Villa kl 06.30.

Seedning inför Maratonad les Dolomites - Enel?

Global Sports Tours har ingen påverkan av seedning inför loppet. Detta hanteras av Maratona dles Dolomites-organisationen. Ta del av informationen från organisationen om seedningen. HÄR

Vad ingår i priset?

– Vald rumstyp i 4 eller 6 nätter på valt hotell.
– Halvpension exklusive dryck (frukost + middag)
– Startavgift till Maratonad les Dolomites
– Välkomstdrink på hotellet
– Lokala skatter
– Vår service under resan

Säljer vi enbart startplats?

Nej det gör vi inte. I avtalet med Maratona Dles Dolomites – Enel så förbinder vi oss att sälja startplats med minimum 4 nätters övernattning i våra paket.

Vi är officiell partner till loppet

Hur skulle ni gradera svårighetsgraden på loppet?

Vi graderar den som bergstoppar av svårigheten är beroende på vilken distans du väljer. Du måste ha en god grundfysik för att klara av loppet.

55 km tre av fyra bergstoppar
106 km fyra av fem bersgtoppar
138km fem av fem bersgtoppar.

OBS att cykla uppför är givetvis jobbigt och kräver både styrka och rätt mental inställning. Men det som kräver uppmärksamhet är utförskörningarna. Här är farter på upp till 60-80 km inte ovanliga.

Måste jag har tävlingslicens för att delta i loppet?

Nej det behöver du inte. Men från och med 2019 måste du ha läkarintyg även om du har tävlingslicens. Läkarintyg får du via din vårdcentral eller din husläkare som utför en hälsokontroll på dig innan avresa. Du måste ha med dig intyget när du ska hämta ut ditt startnummer, har du inte med dig det så lämnar inte arrangören ut dit startnummer.

P.S Har du licens så kontakta din klubb och komplettera med en utlandslicens.

Måste jag vara medlem i en cykelklubb?

Nej men vi rekommenderar att du är det då du träffar massor av härliga cykelkompisar och din träning blir roligare inför dina mål samt att du kan få träningsråd inför resan.

När väljer jag distans?

En av fördelarna med Maratona är att du inte behöver besluta det idag. Din dagsform kan styra ditt val inför loppet, mao så bestämmer du detta på tävlingsdagen.
.

Vad skall jag ha för drivpaket?

Det är en fråga som är svår att svara på då det är individuellt. Men vill du ha en indikation så kan ett kompakt vevparti med 50/34 vara ett klokt val. När det gäller kassetten så har vi haft resenärer som kört på 11/27, 11/28, 12/30 osv.

Vill du ha marginal så rekommenderar vi ett 50/34, kompaktdrev fram vilket många cyklar har som standard idag. Bak så är en 12/30 kassett ett bra alternativ. Med denna konfiguration så är du väl förberedd och kan klara av de olika loppen.

Finns det spärrtider?

För att få fortsätta på 138 och 106 km distanserna så måste du ha passerat Corvara  senast kl 11:15. Nästa punkt är Cernadoi där måste du vara senast 11:40 för att ta dig runt på 138 km slingan som tar dig över Passo Giau.

Cyklar du 55 km distansen så är målgången senast 13:00. 106 och 138 km distanserna har senaste målgång 16:15 i Corvara.

Bokningsavgift?

Vid bokningstillfället debiterar vi en bokningsavgift på 4 000:- per person som skall vara betald inom 10 dagar. Anmälningsavgiften dras från totalbeloppet vid slutfaktureringen, slutfakturan skickas ut under hösten och skall vara betald senast 40 dagar innan avresa. * Om vi inte mottar betalningen av anmälningsavgiften inom 10 dagar från fakturadag avbokas resan med automatik.

Stäng meny