MARCIALONGA 2022

Följ med oss och upplev Italiens pärla!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Våra arrangemang och utflykter

Under skidresan till Marcialonga så har ni inte bara en fantastisk skidåkningen att se fram emot. Vi på Global Sports Tours arrangerar även utflykter och arrangemang till våra gäster i sällskap av våra guider, reseledare och experter som ni får del av under resan. Väljer du det längre resalternativet 5 nätter har du möjlighet att delta i Lavazeloppet på torsdagen den 27 januari. 

 
Marcialonga
flygresan
GStours logo

Lavazeloppet

Varför inte boka 5 nätter och ha möjlighet att delta i Lavazeloppet?

Loppet är 22 km och går i klassisk stil och har organiserats i mer än 40 år av den lokala skidklubben. Det går  på torsdagen den 27 januari och är en bra uppvärmning för söndagens utmaning. Som namnet antyder så går loppet på Lavazeplatån som ligger på över 1800 meters höjd. En härlig inramning med Dolomiterna som mäktigt reser sig och ger banan en underbar inramning. 

Loppet gäller för Worldloppet Pass / Silver Medalj.

OBS! Registrering och betalning görs individuellt via länken nedan. Registreringen beräknas öppna under hösten 2021.

Vallaservice

Försäkra dig om bra glid och fäste under loppet. Förboka din vallaservice / drickaservice redan nu. Betalning sker på plats vid inlämningen av era skidor antingen kontant eller via Swish.

Teknikträning Fredag

Föregående
Nästa

Utveckla dig som längdskidåkare med vår teknikträning

Vi har med oss fantastiska längdskidinstruktörer till Marcialonga som ger dig möjligheten att finslipa det sista på tekniken inför loppet.  Teknikträningen äger rum på fredagen och på den klassiska VM Stadion i Val di Fiemme.
Pass 1 10:00 – 12:00 
Pass 2 14:00 – 16:00

 

50 euro / person, inkl 2 timmars teknikträning och transport, betalas på plats.

Vinprovning

Trentino-Alto Adige är en region i norra Italien, den gränsar mot Schweiz och Österrike samt vinregionerna Veneto och Lombardiet. Regionen kallas ibland för Sydtyrolen. Vingårdarna ligger i ett alplandskap som i Sverige kanske är mest känt för att Ingemar Stenmark vann sin första världscupslalom där, i Madonna di Campiglio den 17 december 1974.

Vi provar vin och ostar från regionen

Vi får tillsammans i små grupper möjligheten att prova både lokala viner och ostar tillsammans på Hotel Garden i deras nya winestube. Endast 8-9 personer varje kväll så vänta inte för länge med att boka din plats. 

Vi provar 5 st viner och 5 st ostar från regionen.

Provningen går att boka torsdag, fredag och lördag. Kl 18-19.

50 euro/ person, betalas på plats på hotellet.

Dolomiti SuperSki - Lördag

Dolomiti Superski i Italien är egentligen en samling av 12 olika mindre skidområden, och inkluderar fler byar än så. Ett enda liftkort för Dolomiti Superski ger er tillgång till hela 1.200 kilometer skidbackar och 26 snowparks! Inom området finns så klart hur mycket som helst att utforska, inte bara vad gäller skidåkningen utan även natur, kultur, mat och mysiga byar.

Oändlig skidåkning i världsarvet

Vi besöker Dolomiti  SuperSki som är ett av de största skidsystemen i världen med 1200 km pister och 450 liftar. Här finns skidåkning för alla och du behöver inte åka samma backe två gånger under en hel dag! De himmelska vyerna finns överallt, vart du än vänder dig kommer du att hänföras av de legendariska Dolomiternas skönhet! 

Vi åker mot Canazei lagom till liftarna öppnar och väl där tar vi kabinbanan upp till systemet. Det här är varje år en uppskattad aktivitet och vi ser fram emot en heldag i de bländande vita pisterna tillsammans med Er.

Skidor, pjäxor och stavar finns att hyra på Livio Sport i närheten av hotellen i Moena, vi träffas hos uthyraren under fredag eftermiddag och lämnar tillbaka dem när vi är åter i Moena under sen lördag eftermiddag

80 euro / person, inkl liftkort Dolomiti Superski och transport, betalas på plats.

Stadsvandring

Moena är den mest befolkade staden i Val di Fassa. Känd både i Italien och utomlands som “Fairytale of the Dolomites”, det omfattar helt fascinationen och forntida attraktivitet som minns berättelser som gradvis har gått förlorade över tid.

Upplev Moenas historia till fots

Moena reser sig upp från en underbar alluvial skål omgiven av några av de mest attraktiva Dolomitområdena som Latemar Group, Valaccia och de gröna foten av Costalungapasset.

Vi tar oss genom staden till fots och får Moenas historia berättad för oss under tiden. Regionen var hårt drabbad under första världskriget och mycket av historian finns där. I Moena finns även La Granvera som är ett museum med fokus på tiden under Första Världskriget, kanske kan det vara värt ett besök?

Vi stannar även till vid “El Mas” en lokal osttillverkare för att smaka på lokala delikatesser.

Börjar 14.30 ca 3 timmar 

30 euro / person, inkl engelsktalande guide, provsmakning, betalas på plats.

QC Therme Dolomiti - fredag och lördag

Kraften i vatten

Känd sedan antiken och besökt sedan det femtonde århundradet för sina terapeutiska och helande krafter, det termiska vattnet som rinner från den naturliga vårenfloden Alloch, är den enda svavelhaltiga floden i Trentino och den fyller nu alla inom och utomhuspooler vid QC Terme Dolomiti.

Investera i en eftermiddag i lugnet och avslappningens tecken.

QC Terme Wellness,  Trentino, ligger i den stämningsfulla miljön i Pozza di Fassa. En perfekt kombination av lugn och harmoni för alla sinnen. Vi erbjuder en ny alpin upplevelse centrerad på livskvalitet genom de positiva effekterna av spa-balneoterapi, en behandling som syftar till att återställa din fysiska och andliga balans.

Massagebehandlingar och behandlingar

Massage har en positiv effekt på alla delar av vår kropp: att förbättra immunsystemet, minska ackumulerad stress, mjukgöra vävnader och muskler och få en allmän känsla av fasthet och avkoppling.

QC Thermes massage är designad för dina personliga behov. För att uppnå detta har varje detalj varit noggrant genomtänkt. Musik, aromer, oljor och essenser är noggrant utformade för att passa dina personliga behov.

65 euro / person, inkl inträdde och transport. Erbjuds fredag och lördag  kl 14-18. 

Stäng meny