Dobbiaco / Toblach - Cortina

Följ med oss och upplev en härlig tävling!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Dobbiaco/
Toblach Cortina

Italiensk pärla med spår i världsklass

42 km härlig skidåkning i klassisk stil väntar dig som deltar i Toblach-Cortina. Den som föredrar skate kör sträckan 30 km.  

Du passerar genom tunnlar, raviner, över trä hängbroar , omgiven av spektakulära vyer och de berömda Dolomite Three peaks Cime di Lavaredo . Dobbiaco är för många känt som en del av Tour de Ski.

 

Den gamla “Dolomite Järnvägslinjen” stängdes 1962 och har därefter varit bansträckning för den populära GranFondo Cortina-Dobbiaco tävlingen sedan den allra första upplagan ägde rum 1977. Loppet anses allmänt vara en av världens vackraste längdskidåknings rutter.

Vi är officiell samarbetspartner

Bansträckning

Spåret för klassisk teknik utgår från Toblach militärflygplats. Efter en kort avstickare mot Innichen passerar spåret The Nordic Arena of Toblach och fortsätter med FIS-spåret ”Saskia”. Efter det följer det den gamla järnvägen och passerar sjön Toblach, krigskyrkogården och utsiktspunkten för The three peaks. Efter ytterligare en avstickare, Carbonin, fortsätter spåret till högsta punkten på banan, Cimabanche, utför till Ospitale och Fiames för att avslutas i centrala d Ámpezzo. Spåret för skate startar i motsatt riktning. Starten går från Fiames följt av Ospitale, Cimabanche, Carbonin, utsiktspunkten för The three peaks och sjön Toblach. Efter FIS-spåret ”Saskia”, avslutas loppet med målgång i Cortina.

VI LADDAR INFÖR TÄVLING

Om du tycker det är svårt att äta tidigt på tävlingsdagen måste du få i dig ett stabilt kvällsmål med mycket kolhydrater dagen före. Därför har vi på GS Tours dukat upp till en stor Pasta Buffé. För den som gillar att träna är pasta ovärderlig. Få livsmedel är så fullmatade av det det näringsämne som kroppen enklast omvandlar till energi – kolhydrater. Men en stor tallrik pasta kvällen innan du ska prestera räcker inte. Kolhydratladdningen bör börja några dagar innan dess.

Läs mer under meny tävling.

 

 

Toblach Cortina Visma 2019
GStours logo

Från 11 855 kr /person

Inkl. flyg t/r, boende på Hotell Franceschi Park Hotel***. Halvpension, exkl dryck.

Vill bli kontaktad av er

Hotel Cortina****

Prisexempel
Reslängd 4 nätter 
Del i dubbelrum
 
Pris kommer snart
 
Måltider: Halvpension 
GStours

Vi testar spåren

Du får under dagen en möjlighet och testa bansträckningen
UPPSKATTAT!
Middagen serveras klockan 19.00 på hotellet
 

Inlämning av skidor
för vallaservice

Den 1 februari kan du lämna in dina skidor för vallning.
VALLASERVICE
Vi är stolta över att kunna erbjuda denna service till er!
 
Pastabuffé La Diagonela

Pasta Buffé
Ät så mycket du vill

Kvällen innan tävlingsdagen serverar hotellet en stor pastabuffé
Få extra energi!
Den 1 februari är Raceday. Damer startar 08:30
GStours logo
Stäng meny