Dobbiaco / Toblach - Cortina 2025
29 januari - 2 februari

Följ med oss och upplev en härlig tävling i fantastisk miljö!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Dobbiaco Cortina GStours

Dobbiaco/
Toblach Cortina

Italiensk pärla med spår i världsklass

42 km härlig skidåkning i klassisk stil väntar dig som deltar i Toblach-Cortina.   

Du passerar genom tunnlar, raviner, över trä hängbroar , omgiven av spektakulära vyer och de berömda Dolomite Three peaks Cime di Lavaredo . Dobbiaco är för många känt som en del av Tour de Ski.

 

Den gamla ”Dolomite Järnvägslinjen” stängdes 1962 och har därefter varit bansträckning för den populära GranFondo Cortina-Dobbiaco tävlingen sedan den allra första upplagan ägde rum 1977. Loppet anses allmänt vara en av världens vackraste längdskidåknings rutter.

Dobbiaco Cortina
Vi är officiell samarbetspartner

Bansträckning

Spåret för klassisk teknik utgår från Toblach militärflygplats. Efter en kort avstickare mot Innichen passerar spåret The Nordic Arena of Toblach och fortsätter med FIS-spåret ”Saskia”. Efter det följer det den gamla järnvägen och passerar sjön Toblach, krigskyrkogården och utsiktspunkten för The three peaks. Efter ytterligare en avstickare, Carbonin, fortsätter spåret till högsta punkten på banan, Cimabanche, utför till Ospitale och Fiames för att avslutas i centrala d Ámpezzo. Spåret för skate startar i motsatt riktning. Starten går från Fiames följt av Ospitale, Cimabanche, Carbonin, utsiktspunkten för The three peaks och sjön Toblach. Efter FIS-spåret ”Saskia”, avslutas loppet med målgång i Cortina.

VI LADDAR INFÖR TÄVLING

Om du tycker det är svårt att äta tidigt på tävlingsdagen måste du få i dig ett stabilt kvällsmål med mycket kolhydrater dagen före. Därför har vi på GS Tours dukat upp till en stor Pasta Buffé. För den som gillar att träna är pasta ovärderlig. Få livsmedel är så fullmatade av det det näringsämne som kroppen enklast omvandlar till energi – kolhydrater. Men en stor tallrik pasta kvällen innan du ska prestera räcker inte. Kolhydratladdningen bör börja några dagar innan dess.

Läs mer under meny tävling.

 

 

Toblach Cortina GStours
GStours logo

Prisexempel: 14 855 kr / person

  • Flyg t/r
  • Transporter
  • 4 nätter i dubbelrum på Hotel Laurin ****
  • Halvpension
  • Reseledarservice
  • Startplats tillkommer
hotelcortina11

Cortina

Cortina kommer 2026 stå som värd för OS.
 
 
Cortina är en fantastiskt stad med många mysiga gränder och butiker. Det finns gott om caféer och restauranger att avnjuta en god lunch eller en fika dagen innan loppet.

Hotel Laurin***

 
Prisexempel
Reslängd 4 nätter 
Del i dubbelrum
 
  14 855 kr / person
 
Måltider: Halvpension 
 
 
GStours

Ta skidorna från hotellet

Vi bor i Toblach med ski in / ski out läge på hotellet. Du lägger skidorna i spåren precis utanför hotellet.
 
347583473

Ski in / ski out

Du lägger skidorna i spåret utan för hotelldörren och sedan är det bara att njuta av naturen  och skidåkningen runt Toblachsjön eller varför inte testa spåren mot Cortina.

GStours logo