MARCIALONGA
2020

Följ med oss och upplev Italiens pärla!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Dags för Marcialonga 2020!

Italiensk pärla med spår i världsklass

VÄLJ MELLAN 4 ELLER 5 NÄTTER – TVÅ LOPP PÅ SAMMA RESA!

Vi är officiell samarbetspartner

Italienska Marcialonga har två lopp; ett 70 och ett 45-kilometers lopp, som arrangeras årligen den sista söndagen i januari, i provinsen Trento. Idén till Marcialonga går tillbaka till 1969 och är inspirerad av den italienska skidlöparen Franco Nones, som tog guld på 30 kilometer under OS i Grenoble 1968. Med sin obevekliga entusiasm för längdskidåkning ville Franco skapa något som liknande det svenska Vasaloppet. Med typisk italiensk värme, kryddat med massor av fantasi var loppet ett faktum. 

45 år senare håller Marcialonga sin ställning som ett av de mest populära långloppen efter Vasaloppet.. 

Starten går i Moena, de första 18 km av Marcialonga är något kuperade. Efter att du har vänt i Canazei och vänder åter mot Moena så har du en del backar men inget som skrämmer. Efter att du har passerat Moena på väg mot målgången i Cavalese så är det det ganska snäll skidåkning. Cascatabacken upp mot Cavalese är då det sker, eliten gör sina ryck, vi motionärer går våra ryck, ett extra lager fästvalla hos vårt vallateam i början på backen brukar betala sig, sedan är det bara att susa in mot målet. 

Efter middagen blir det afterski med härliga historier och glad stämning. Under kvällen har vi utlottning av priser och det blir en rolig kväll med många skratt! 

Marcialonga + Lavazeloppet

För dig som väljer resealternativet 5 nätter

Lavazeloppet

Lavazeloppet går torsdagen den 23 januari och ni som reser med oss onsdag den 22 januari kan vara med i loppet. 

Som namnet säger så går loppet på Lavazeplatån som ligger på över 1800 meters höjd. En härlig inramning med Dolomiterna som mäktigt reser sig och ger banan en underbar inramning.  Vi har dessutom med oss ett par längdskidinstruktörer till Marcialonga som ger dig möjlighet till en liten putsning av tekniken. Teknikträningen hålls i VM-Stadion i Val di Fiemme och går att boka privat eller i grupp. 

FOTNOT: Det har blivit elva svenska segrar genom åren. Redan i tredje upplagan 1973 vann Lars-Arne Bölling. Sven-Åke Lundbäck vann 1981, samma år som han vann Vasaloppet. Bengt Hassis vann 1984. Jerry Ahrlin har tre triumfer; 2007, 2009 och 2011. Oskar Svärd vann 2010. Jenny Hansson (numera Grip) vann 2008 och 2010. Susanne Nyström vann 2012. I fjol vann Britta Johansson Norgren, du ser henne ovan på bild. FOTO: Pressbild

ötzi2

Sightseeing

Vi kommer att anordna aktiviteter under vår Marcialongaresa. Tidigare år har vi erbjudit sightseeing till Bolzano och Ötzi, vinprovning på Moser vingård och stadsvandring i Moena. 

Dolomitii Superski

Följ med oss runt Sella Ronda, det blir en fantastisk dag i detta enorma system!
Skidor, pjäxor och stavar finns att hyra
 
 
 
GStours logo

Från 12 585 kr / person

Inkl. flyg t/r, boende på Hotel Ciampian***
halvpension och anmälningsavgift till loppet.

Intresseanmälan 2020

Garden Hotel
****

Prisexempel
Reslängd 4 nätter
Inkl flyg och transport 
Del i dubbelrum
14 999:-
Måltider: Halvpension

Hotel Ciampian
***

Prisexempel
Reslängd 4 nätter 
Inkl flyg och transport 
Del i dubbelrum
12 849:-
Måltider: Halvpension

Post Hotel
***

Prisexempel
Reslängd 4 nätter
 Inkl flyg och transport 
Del i dubbelrum
12 765:-
Måltider: Frukostpension

Hotel La Romantica ***S

Prisexempel
Reslängd 4 nätter 
Inkl flyg och transport 
Del i dubbelrum
13 729:-
Måltider: Halvpension
GStours logo
Stäng meny