MARCIALONGA
2023 50 års jubileum

Följ med oss och upplev Italiens pärla!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Marcialonga GStours

Marcialonga 2023

Italiensk pärla med spår i världsklass

VÄLJ MELLAN 4 ELLER 5 NÄTTER – TVÅ LOPP PÅ SAMMA RESA!

Vi är officiell samarbetspartner

Vi är enormt stolta över vår Marcialongaresa som år efter år får toppbetyg av resenärerna. Resan bjuder på mer än bara ett fantastiska skidlopp; våra kunniga skidinstruktörer håller i uppskattad teknikträning, skön yoga, längdskidåkning i grupp med guide och vinprovning är några av aktiviteterna!

Italienska Marcialonga har två lopp; ett 70 och ett 45-kilometers lopp, som arrangeras årligen den sista söndagen i januari, i provinsen Trento. Idén till Marcialonga går tillbaka till 1969 och är inspirerad av den italienska skidlöparen Franco Nones. Med sin obevekliga entusiasm för längdskidåkning ville Franco skapa något som liknande det svenska Vasaloppet. Med typisk italiensk värme, kryddat med massor av fantasi var loppet ett faktum. 

50 år senare håller Marcialonga sin ställning som ett av de mest populära långloppen efter Vasaloppet. 

Starten går i Moena, de första 18 km av Marcialonga är något kuperade. Efter att du har vänt i Canazei och vänder åter mot Moena så har du en del backar men inget som skrämmer. Därefter  är det det ganska snäll skidåkning en bit mot målgången i Cavalese. Sista utmaningen är Cascatabacken upp mot Cavalese, då eliten gör sina ryck. Vi motionärer går våra ryck, ett extra lager fästvalla hos vårt vallateam i början på backen brukar vara ett smart drag, sedan är det bara att susa in mot målet. 

Vi avslutar med middag och därefter Afterski med härliga historier och glad stämning. Under kvällen har vi utlottning av priser och det blir helt enkelt en rolig kväll med många skratt! 

Marcialonga + Lavazeloppet

För dig som väljer resealternativet 5 nätter

Lavazeloppet

Lavazeloppet går torsdagen den 26 januari och ni som reser med oss onsdag den 25 januari kan vara med i loppet. 

Som namnet säger så går loppet på Lavazeplatån som ligger på över 1800 meters höjd. En härlig inramning med Dolomiterna som mäktigt reser sig och ger banan en underbar inramning. Dessutom har vi med oss ett par längdskidinstruktörer till Marcialonga som ger dig möjlighet till en liten putsning av tekniken. Teknikträningen hålls i VM-Stadion i Val di Fiemme och går att boka privat eller i grupp. 

GStours logo

Från 13 185 kr / person

Inkl. flyg t/r, boende på Hotel Ciampian***
halvpension och anmälningsavgift till loppet.

Marcialonga GStours

Teknikträning

Vi anordnar aktiviteter under vår Marcialongaresa. Våra skidinstruktörer håller i väldigt uppskattade pass där vi tränar på skidåkningens alla växlar. Ett bra tips för alla som vill vässa formen!

Dolomitii Superski

Följ med oss runt Sella Ronda, det blir en fantastisk dag i detta enorma system!
Skidor, pjäxor och stavar finns att hyra. Det blir med all säkerhet en häftig upplevelse för er som vill få ut det mesta av resan!
 
 
 

Garden Hotel
****

Prisexempel
Reslängd 4 nätter
Inkl flyg och transport 
Del i dubbelrum
16 199 :-
Måltider: Halvpension

Hotel Ciampian
***

Prisexempel
Reslängd 4 nätter 
Inkl flyg och transport 
Del i dubbelrum
13 185 :-
Måltider: Halvpension

Post Hotel
***

Prisexempel
Reslängd 4 nätter
 Inkl flyg och transport 
Del i dubbelrum
12 875 :-
Måltider: Frukostpension

Hotel La Romantica ***S

Prisexempel
Reslängd 4 nätter 
Inkl flyg och transport 
Del i dubbelrum
14 075 :-
Måltider: Halvpension
GStours logo
Stäng meny