Engadin Skimarathon
10 mars 2019

Loppet är centraleuropas största skidlopp

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Dags för Engadin Skimarathon!

EN UPPLEVELSE UTÖVER DET VANLIGA
Vi är Officiell Partner

Engadin Skimarathon den 10 mars är centraleuropas största skidlopp. CA 13 000 deltagare ställer sig varje år på startlinjen i Maloja. En sak som gör loppet populärt är  att det körs i både klassisk och skate under samma dag. Arrangören använder sig av vågstart som innebär att det inte är någon trängsel direkt efter start. 

Efter starten i Maloja tar vi oss ner till St Moritz där vi passerar utställarbyn.

I Pontreseina äger målgången rum för 21 km loppet. De som åker 42 km fortsätter sedan ner till S-chanf och målgången. Där vi också passerar Zuoz som är bekant för många av oss och La Diagonela.

Engadin Skimarathon är del av en skidvecka som startar med ett tjejlopp som går en vecka innan det stora loppet.

Under torsdagskvällen bjuder Engadin Ski Maraton in till ”Nachtlauf” för tredje året i rad. Ett spännande nattlopp med start i Sils, bland facklor, entusiastisk publik och musik.

2018 firade man 50 års jubileum

Engadin Skimarathon ingår i Worldloppet och loppet körs både i klassisk stil och skate. Starten går i Maloja som tar oss via St Moritz ner till Pontresina där målgången för 21 km-loppet finns. De som åker 42 km fortsätter sedan ner till S-chanf för målgång där vi också passerar Zuoz som är bekant för många av oss som varit med till La Diagonela.

Engadin Skimarathon har ca 12-13 000 deltagare och är ett av de största loppen på kontinenten. Vårt Hotel Schweizerhof ligger i centrum av underbara Pontresina och har mycket fint att erbjuda. Man upplever en äkta och vänlig atmosfär samt en uppmärksam service. På hotellet kan du välja på två restauranger, “au Premier” och vår “Hof” restaurang. Det finns ett rymligt vallarum på hotellet där du kan förbereda skidorna inför skiddagarna och Engadin Skimarathon. Vi börjar dagarna med en rejäl och variationsrik frukost och avslutar med en fyra-rätters middag på kvällarna.

Engadin
Engadin Skimarathon

Från 12 499 kr /person

Inkl. flyg t/r, boende på Hotell Schweizerhof
 med halvpension.

Intresseanmälan 2020

Engadin

Hotel Schweizerhof
***

Prisexempel
Reslängd 4 nätter 
Del i dubbelrum
12 849 :-
Måltider: Halvpension
Engadin

Tid för egen skidåkning

Efter vi landat i rich och checkat in så erbjuds middag på hotellet. Dagen efter finns tid för egen skidåkning!
Engadin Ski Cross Country

Pastabuffé på hotellet

Prestera på ditt max vid tävling då måste du få i dig … Ät en måltid enligt tallriksmodellen för idrottare med mycket pasta!
Frukost Engadin skidlopp

Frukost innan hemfärd

Vi hinner med en härlig frukost på hotellet innan vi tar oss gemensamt till flygplatsen och färd hemåt, efter fyra härliga dagar!
GStours logo
Stäng meny