Engadin Skimarathon
mars 2024

Loppet är centraleuropas största skidlopp

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Engadin Skimarathon GStours

Dags för Engadin Skimarathon!

EN UPPLEVELSE UTÖVER DET VANLIGA
Engadin Skimarathon
Vi är Officiell Partner

Engadin Skimarathon den mars är centraleuropas största skidlopp. CA 13 000 deltagare ställer sig varje år på startlinjen i Maloja. En sak som gör loppet populärt är  att det körs i både klassisk och skate under samma dag. Arrangören använder sig av vågstart som innebär att det inte är någon trängsel direkt efter start. 

Efter starten i Maloja tar vi oss ner till St Moritz där vi passerar utställarbyn.

I Pontreseina äger målgången rum för 21 km loppet. De som åker 42 km fortsätter sedan ner till S-chanf och målgången. Där vi också passerar Zuoz som är bekant för många av oss och La Diagonela.

Engadin Skimarathon är del av en skidvecka som startar med ett tjejlopp som går en vecka innan det stora loppet.

Under torsdagskvällen bjuder Engadin Ski Maraton in till ”Nachtlauf”. Ett spännande nattlopp med start i Sils, bland facklor, entusiastisk publik och musik.

2018 firade man 50 års jubileum

Engadin Skimarathon ingår i Worldloppet och loppet körs både i klassisk stil och skate. Starten går i Maloja som tar oss via St Moritz ner till Pontresina där målgången för 21 km-loppet finns. De som åker 42 km fortsätter sedan ner till S-chanf för målgång där vi också passerar Zuoz som är bekant för många av oss som varit med till La Diagonela.

Engadin Skimarathon har ca 12-13 000 deltagare och är ett av de största loppen på kontinenten. Vårt Hotel Schweizerhof ligger i centrum av underbara Pontresina och har mycket fint att erbjuda. Man upplever en äkta och vänlig atmosfär samt en uppmärksam service. På hotellet kan du välja på två restauranger, ”au Premier” och vår ”Hof” restaurang. Det finns ett rymligt vallarum på hotellet där du kan förbereda skidorna inför skiddagarna och Engadin Skimarathon. Vi börjar dagarna med en rejäl och variationsrik frukost och avslutar med en fyra-rätters middag på kvällarna.

Engadin

Från   kr / person

Inkl. flyg t/r, boende på Hotel Schweizerhof
 med halvpension.

Kaiser Maximilian Lauf GStours
Engadin Skimarathon
Engadin

Hotel Schweizerhof
***

Prisexempel
Reslängd 4 nätter 
Del i dubbelrum
 :-
Måltider: Halvpension
Engadin

Tid för egen skidåkning

Efter vi landat i rich och checkat in så erbjuds middag på hotellet. Dagen efter finns tid för egen skidåkning!
Engadin

Aktiviteter

Vi presenterar snart vilka aktiviteter vi anordnar för de som vill prova eller se något nytt under sin vistelse i Engadindalen! 
engadin nattlopp

Nattlopp

 Nattloppet på 17 km går på torsdagskvällen. Åk över frusna sjöar i nattlampans sken. 
GStours logo