"Life is simple: just let yourself go on it. Enjoy every moment and let it happen."

Upplev Dolomiterna och dess magi till fots

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Vandring Mont Blanc
Vandringsresor
Upplev Dolomiterna till fots

Vi kommer att utgå från Vald di Fassa och Val di Sole och får då med två olika delar av Dolomiterna. Val di Fassa ligger i dom norra delarna av Dolomiterna och Val di Sole nere i dom södra delarna med närhet till Garda sjön. Där möjligheten finns att göra ett dagsbesök vid sjön.

vandringar i alpin miljö

Vandringarna kommer att göras med olika upplägg och möjligheter. Vandra på dagarna men återvänd till hotellet varje eftermiddag och ha det som bas eller vandra mellan hytta till hytta och bär din packning med dig hela tiden.

Dolomiterna, är en del av Alperna i nordöstra Italien. De ligger till största delen i provinsen Belluno, men sträcker sig även över delar av provinserna Bolzano, Trento, Vicenza, Udine och Pordenone.

Namnet Dolomiterna beror på att det i berggrunden finns gott om dolomit, en sorts kalksten. Detta mineral är uppkallat efter dess utforskare, fransmannen Déodat Gratet de Dolomieu (1750-1801) som 1789 klarade ut den kemiska sammansättningen. Dessförinnan hade bergskedjan kallats Monti Pallidi (De bleka bergen)

GStours logo

Till fots i Dolomiterna

montblanc

Vi kommer att anordna resor till olika delar av Dolomiterna. 

Varje sommar ökar antalet vandrare i alperna och vi vill vara med och uppleva detta fantastiska sätt att upptäcka dessa majestätiska berg och dess fantastiska natur. Vi kommer att ha både guidade och självguidade turer allt för att vi ska kunna gå era önskemål till mötes. Det blir 7 och 4 dagars reslängd och med lite olika upplägg med vandring från hytta till hytta eller med ett fast hotell som utgångspunkt.

Tour Du Mont Blanc
vandringuiden
Vandringsstavar Mont Blanc

TIPS!

Även med lätt packning är det en krävande vandring. Vandringsstavar rekommenderas varmt.

Alternativ

Både guidade och självguidade turer kommer att erbjudas och 4 eller 7 dagars reslängd.
Mont Blanc Seson

Säsong

Från mitten av maj till mitten av september. Det är också då som de flesta bergshyttorna håller öppet.
Les Houches i Frankrike

Flera olika destinationer

Tanken är att börja med 2-3 olika destinationer i Italien.
GStours logo