ENGADIN SKIMARATHON 2022

Följ med oss och upplev en härlig tävling!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Engadin Skimarathon

Engadin Skimarathon är inte bara den mest kända sportevenemanget i landet, utan också en älskad mötesplats för världens elit. Engadiner är den största längdskidåkning i Schweiz och den näst största i hela världen. Sedan  1976 har loppet haft runt 13 000 deltagare per år från över 60 olika länder. År 2018, vid den 50: e jubileumsinnehållet, måste registreringen stoppas vid 14 200 deltagare.

 

Nattloppet

Under torsdagskvällen 10 mars bjuder Engadin Ski Maraton in till ”Nachtlauf”. Ett spännande 17 km långt nattlopp med start i Sils, bland facklor, entusiastisk publik och musik. Efter starten går spåren över frusna sjöar, fält och skogar och stämningen blir nästan lite mystisk i tystnaden utaför byns liv och ljus. Här väntar månskenet, ljudet av skidor mot snön och andetaget. I Ponteresina når du ett varmt välkomnande efter 17 km ute i spåret. Perfekta spår, fackelsken och underhållning väntar dig som antar utmaningen.

Både organisationen och atmosfären kring detta lopp får lovord från deltagare i Nattloppet!

Eftersom spåret bara är upplyst i start och mål är det obligatoriskt att bära pannlampa.

Spela videoklipp
Engadin Skimarathon_logo

Bansträckning Engadin Skimarathon

De specifika egenskaperna för Engadin Skimarathon är inte bara dess storlek  utan även att det är den högsta över havet (1800 m). Bansträckningen går genom vackert landskap, en vid dal fylld av höga snöfjäll och stor del över frusna sjöar.

Starten går i Maloja. Där det finns två värmetält för att hålla kylan borta i väntan på den stora utmaningen. Vid målgång för 42 km erbjuds massage för deltagarna. 

På kartan  är bansträckningen för de olika loppen markerade. Även vätskestationer och matstationer utmärkta. 

Bansträckningen. Klicka på kartan för större version

Fakta om loppet:

Land: Schweiz
Distanser: 21 och 42 km
Start: Maloja 13 mars 2022
Mål: Pontresina 21 km, S-shanf 42 km
Discipliner: Skate och klassisk
Serie: Worldloppet 

Starttider

08:30  Elite
08:30  Elite A
08:32  Elite B
08:35  Elite C
08:47  main class A
08:59  main class B
09:11  main class C
09:23  general class

 

Officiell partner till Engadin Skimarathon 2022
 

Vi på GStours är officiell partner till Engadin Skimarathon. Tillsammans har vi ett mycket bra samarbete som ger dig som resenär massor av fördelar. Som partner till Engadin Skimarathon har vi garanterade startplatser till loppen.

Engadin Skimarathon_logo
Maloja Start 2019

Kärleken till längdskidåkning

 Engadin Skimarathons kärlek till längdskidåkning är stor och vackra Engadin är oförglömlig. ”Marathonveckan” öppnas den första söndagen i mars med ett lopp bara för kvinnor. Under veckan är det en rad olika lopp och aktiviteter!

Bara de som tidigare varit där kan förstå den känslan som finns i Maloja och runt detta evenemang. Alla är representerade: den avslappnade, den erfarna, den högst rankade, hobbyisten, den ambitiösa och prestationsinriktade idrottaren.