lA DIAGONELA

Ett av de vackrast skidloppen?

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Dags för La Diagonela!

SCHWEIZ pärla med spår i världsklass
Vi är officiell samarbetspartner

Som första nordiska arrangör för La Diagonela så blir det nu femte resan till Schweiz.

La Diagonela går i en fantastisk miljö på 1800 meters höjd i fantastiska Engadindalen. Här är det snösäkert, magiskt vackert och hel arrangemanget fungerar som ett Schweiziskt urverk – perfekt!  Överallt är det som om små nissar är runt och jobbar för att säkerställa kvaliteten i skidspåren. 

Engadindalen brukar delas in i den övre och nedre delen. Som ett pärlband ligger byarna uppradade, med sina karakteristiska smala, höga kyrktorn som sträcker sig upp över de omgivande bergsryggarna.

 Några av de mest kända orterna som berörs av La Diagonel är St. Moriz, Zuoz och Pontresina – där vi bor under vistelsen. Det är enkelt att ta sig med de lokala förbindelserna till en liten penning och under tävlingsdagen är tåg och buss gratis!


Starten går i Zuoz och spåret tar oss bort mot St. Moritz och vidare mot Pontresina. Cirka två kilometer innan St. Moritz kommer de första backarna och det blir kuperad terräng förbi St. Moritz vidare mot Pontresina där det planar ut tillbaka mot målet i Zuoz. En härlig bansträckning som ger variation i skidåkningen för motionär som för elitåkarna. Vårt Hotell Schweizerhof*** ger dig en perfekt bas för loppet.

 

La Diagonela är en längdskidåkningshöjdpunkt i Schweiz under slutet av januari. Den 65 kilometer långa banan börjar och slutar i den lilla byn Zuoz.

VI LADDAR INFÖR TÄVLING

Om du tycker det är svårt att äta tidigt på tävlingsdagen måste du få i dig ett stabilt kvällsmål med mycket kolhydrater dagen före. Därför har vi på GS Tours dukat upp till en stor Pasta Buffé. För den som gillar att träna är pasta ovärderlig. Få livsmedel är så fullmatade av det det näringsämne som kroppen enklast omvandlar till energi – kolhydrater. Men en stor tallrik pasta kvällen innan du ska prestera räcker inte. Kolhydratladdningen bör börja några dagar innan dess.

 

GStours logo

Från 12 575 kr /person

Inkl. flyg t/r, boende på Hotel Schweizerhof ***
halvpension och anmälningsavgift till loppet.

Intresseanmälan La Diagonela 2020

Hotel Schweizerhof

Hotel Schweizerhof
***

Prisexempel
Reslängd 4 nätter 
Del i dubbelrum
Pris kommer snart
Måltider: Halvpension

Skidåkning
Hela dagen

Dagen innan loppet är öppen för individuell skidåkning eller kanske en tur till St Moritz?
VALLASERVICE
FINNS PÅ PLATS!
Pastabuffé La Diagonela

Pasta Buffé
Kvällen innan tävling

Ät så mycket du orkar!
SNABB ENERGI
Klockan 19.00

Frukost
Redan 06.00

Tävlingsdagen serveras frukost redan klockan 06.00
 
Starten för 65 kilometer sker strax efter 09.00
GStours logo
Stäng meny