SVALBARD SKIMARATHON 2023

Aktiviteter i underbara miljöer!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Våra arrangemang och utflykter

Under skidresan till Svalbard så har ni inte bara en fantastisk skidåkningen att se fram emot. Vi på  Global Sports Tours  kan tipsa om följande aktiviteter som erbjuds.

Organiserade evenemang
Vissa av de organiserade evenemangen kräver ett minsta antal deltagare. Här är några av de aktiviteter som erbjuds, som utgår från Longyearbyen: 

Grillkvällar I  Båtturer I Turer med hundsläde I Fossiljakt
Glaciärvandring I Vandringar I Ridning I Isskulptur
Kajakturer I Besök i gruva I Sightseeing I Skidutflykter
Snöskotersafari I Titta på vesslor I Vildmarkscamping

 
Svalbard Skimarathon
Svalbard Skimarathon 2019
GStours logo

Skidturer. Närmare naturen kommer man inte än på turskidor genom Svalbards vitklädda landskap, långt bortom Longyearbyen. Man sover i vintertält och sätter upp snubbeltråd som varslar om isbjörnar.

Båt. Sommartid finns arrangerade båtresor runt Svalbard,

Hundspann. Visst är det kul att köra skoter, men med hundspann blir upplevelsen en annan. Bara ljudet av hundarnas flåsande (och, när de tvingas stå stilla – deras skall) ackompanjerar dig på färden.

Skoter. Sättet att ta sig fram utanför byn är med skoter. Du kan hyra en på plats. Åk inte utan guide, och definitivt inte utan vapen. Den som inte har vapenlicens och är minst 18 år kan ansöka om tillstånd från Sysselmannen (sysselmannen.no). Du behöver ta med dig ditt vanliga bilkörkort för att få köra skoter.

Gruva no. 2b. Vissa av ingångarna till de stängda gruvorna är värda ett besök. Ingången till ”Gruva no. 2b” rekommenderas varmt. Faktum är att det är i den här gruvan som Jultomten bor enligt sägnen!

Svalbard Museum. Olika utställningar om natur, flora, fauna, kolgruvdrift, jakthistoria och Svalbard under andra världskriget.