GRAN FONDO TARROS MONTURA
2019

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Frequently Asked Questions

GRAN FONDO TARROS MONTURA

Hur bokar jag min resa?

Du fyller i ett bokningsformulär med uppgifterna om resenärerna, fakturaadress med fullständiga uppgifter. Vi bekräftar din bokade resa med en bokningsbekräftelse till den mailadress du angav vid bokningen. Vi mailar faktura till den mailadress som du angav vid bokningen.

Hur registrerar jag mig?

Efter att vi har mottagit inbetalningen av anmälningsavgiften så får du access till registreringen av dina personliga uppgifter.

Vem får delta i loppen och vad behöver jag för att delta?

Tävlingen är öppen för alla över 18 år med ett godkänt läkarintyg. Hämta HÄR. 

Startplats?

 Viale Mazzini, 2 La Spezia. Starten på tävlingen går klockan 10.00.

Seedning inför Tarros Montura?

Global Sports Tours har ingen påverkan av seedning inför loppet. Detta hanteras av Tarros Montura-organisationen. Ta del av informationen från organisationen om seedningen. HÄR

Medresenär?

Vi gör ett avdrag på 500:- för medresenär som åker med, men som inte deltar i något av loppen, avdraget sker vid slutfaktureringen.  

Vad ingår i priset?

– Vald rumstyp i 4 nätter
– Frukostpension exklusive dryck (halvpension finns som tillval)
– Vår service under resan
– Startavgift till loppet
– Alla cyklister kommer att hitta i sitt racerpaket:

 En elastisk bomullst-shirt med GF Tarros Montura-tryck
– En skön krage/bandana 
– Planeraren med Montura penna 
– Paketet är färdigt med en rad prylar och biljetterna till pastapartyt.

– Välkomstdrink på hotellet
– Lokala skatter
– Vår service under resan

Säljer vi enbart startplats?

Nej det gör vi inte. I avtalet med Tarros Montura så förbinder vi oss att sälja startplats med minimum 4 nätters övernattning i våra paket.

Vi är officiell partner till loppet

Hur skulle ni gradera svårighetsgraden på loppet?

Vi graderar den som bergstoppar av svårigheten är beroende på vilken distans du väljer. Du måste ha en god grundfysik för att klara av loppet.

87 km tre av fyra bergstoppar
109 km fyra av fem bersgtoppar.

OBS att cykla uppför är givetvis jobbigt och kräver både styrka och rätt mental inställning. Men det som kräver uppmärksamhet är utförskörningarna. Här är farter på upp till 60-80 km inte ovanliga.

Måste jag har tävlingslicens för att delta i loppet?

Nej det behöver du inte. Men från och med 2019 måste du ha läkarintyg även om du har tävlingslicens. Läkarintyg får du via din vårdcentral eller din husläkare som utför en hälsokontroll på dig innan avresa. Du måste ha med dig intyget när du ska hämta ut ditt startnummer, har du inte med dig det så lämnar inte arrangören ut dit startnummer.

P.S Har du licens så kontakta din klubb och komplettera med en utlandslicens.

Måste jag vara medlem i en cykelklubb?

Nej men vi rekommenderar att du är det då du träffar massor av härliga cykelkompisar och din träning blir roligare inför dina mål samt att du kan få träningsråd inför resan.

När väljer jag distans?

Distansen väljer du vid registreringen.

Vad skall jag ha för drivpaket?

Det är en fråga som är svår att svara på då det är individuellt. Men vill du ha en indikation så kan ett kompakt vevparti med 50/34 vara ett klokt val. När det gäller kassetten så har vi haft resenärer som kört på 11/27, 11/28, 12/30 osv.

Vill du ha marginal så rekommenderar vi ett 50/34, kompaktdrev fram vilket många cyklar har som standard idag. Bak så är en 12/30 kassett ett bra alternativ. Med denna konfiguration så är du väl förberedd och kan klara av de olika loppen.

Bokningsavgift?

Vid bokningstillfället debiterar vi en bokningsavgift på 3 500:- per person som skall vara betald inom 10 dagar. Anmälningsavgiften dras från totalbeloppet vid slutfaktureringen, slutfakturan skickas ut under hösten och skall vara betald senast 30 dagar innan avresa. * Om vi inte mottar betalningen av anmälningsavgiften inom 10 dagar från fakturadag avbokas resan med automatik.