TOUR DU MONT BLANC

FAQ

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Frequently Asked Questions

TOUR DU MONT BLANC

Under september och oktober månader kommer vi successivt att ladda upp de olika resmålen med färdiga gruppresor inför 2019. Hos oss kommer det i största möjliga mån vara svensktalande guider, På vissa av våra resor kan det vara engelsktalande guider. Kontakta oss om du vill säkerställa svensktalande guider. SVÅRIGHETSGRADER: Vi kommer att dela in våra resor med svårighetsgraden i fem nivåer. Den högsta och tuffaste nivån är 5, de lättaste och minst krävande kommer att graderas som en 1. Vi kommer ett beskriva de olika graderingarna så att du kan anpassa. Skillnaden mellan de olika nivåerna är fördelat på ett antal olika faktorer där höjdskillnader, lutning, underlag, distans och terräng påverkar vår gradering på de olika etapperna och resmålen.

Hur bokar jag min resa?

Du fyller i ett bokningsformulär med uppgifterna om resenärerna, faktura adress med fullständiga uppgifter.  Vi bekräftar din bokade resa med en bokningsbekräftelse till den mailadress du angav vid bokningen. Vi mailar faktura till den mailadress som du angav vid bokningen

Har ni några särskilda krav?

Våra vandringsprogram är utformat för deltagare med bra kondition, god självinsikt och stor aptit på nära naturupplevelser. Vandringarna leds av våra auktoriserade vandringsguider som känner till miljön väl och har goda kunskaper om området. Vi  på GStours håller alltid högsta säkerhetsnivå och vi följer det reglemente som finns upprättat för alpina vandringar. 

Det främsta kravet för alla deltagare, är att man är utrustad med ordentliga vandringskängor med högt skaft. Vi kommer att gå mellan 8 och 20 kilometer om dagen på skiftande underlag.

Bokningsavgift?

Vid bokningstillfället debiterar vi en bokningsavgift på 4 000:- per person som skall vara betald inom 10 dagar. Bokningsavgiften dras från totalbeloppet vid slutfaktureringen, slutfakturan skickas ut under hösten och skall vara betald senast 40 dagar innan avresa. * Om vi inte mottar betalningen av bokningsavgiften inom 10 dagar från fakturadag avbokas resan med automatik.

Vilken utrustning gäller?

Som nämnts är det ett krav för att kunna delta i programmet att man har ett par rejäla vandringskängor med högt skaft som ger stöd för ankelnSkötselmaterial till kängorna är bra att ha med sig. Skavsårsplåster är också mycket bra att ha med. Glöm inte en elastisk binda, man vet aldrig .

Vandringsstavar är mycket bra att ha t ex när vi går i nedförsbackar eller över stenig terräng. Tänk dock på att dessa inte får tas med ombord på flygplanet som handbagage utan måste packas ordentligt eller helst packas ned i resväskan.
Ryggsäck krävs för att ha plats för kläder och ombyten, flaska till vatten, mellanmål etcetera.
Glöm inte packa med en kikare. Alltid trevligt att ha med sig för att kunna se de vackra vyerna kring Mont Blanc.

 

Säkerhet?

Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Vädret i Alperna  kan skifta snabbt och vi kommer därför varje morgon, efter att ha studerat väderrapporterna, välja vilken tur vi ska gå. Det är därför viktigt att veta att programmet som ni finner för respektive vandringsgrupp inte alltid kommer att stämma överens med hur vi i verkligheten väljer att gå under veckan.

Vilka kläder rekommenderar ni?

T-shirt (ej bomull) eller liknande är själva basplagget som alltid används närmast kroppen. Det kan vara skönt att ha flera stycken med sig så att man kan byta till en helt torr under dagen.

En funktionströja som som både värmer och andas är skönt att ta på när man känner sig både frusen under själva vandringen som efteråt, i bussen på väg tillbaka till hotellet. En vindtät jacka  är ett mycket användbart och uppskattat plagg bland våra resenärer, som skyddar mot både regn och blåst.

Ett par riktiga vandringsbyxor med avtagbara ben är för många det ultimata då de är enkla att förändra efter behov.
Regnbyxor. En mössa eller keps är viktigt för att skydda huvudet mot solen.

Solglasögon är under soliga dagar ett måste och helst bör man ha ett par sportglasögon som sitter ordentligt fast och som även skyddar ögonen från sidan. Och sist men inte minst ett par sockor som är lika viktigt som bra kängor. Riktiga vandrings sockor, som andas och håller formen är att föredra.


.

Tips vid köp av vandringskängor

Det finns flera olika typer av vandringsskor och vilka man ska skaffa beror på omständigheterna, framför allt dessa tre: terräng, packning och miljö. Är terrängen där man ska vandra besvärlig och stenig, är en högre vandringskänga något att föredra för att slippa få in stenar i skorna exempelvis. Är terrängen istället platt, slät och jämn fungerar låga vandringsskor bra. Har man med sig en tung packning bör skorna vara stabila, ge bra dämpning och gärna vara av den högre varianten. Vandringsskorna ska dessutom kunna stå emot väta och fukt, samtidigt som de är luftiga och lätta. De ska kunna transportera bort fukt från fötterna, utan att släppa in vatten utifrån. Andra saker som är värda att fundera över är exempelvis sömmarna, sulor, snörning och plös. Sömmarna får inte skava på insidan av skon och de ska vara så få som möjligt för att minska risken för läckage. Innersulan ska vara bekväm och ge stöd, samt stötdämpning och yttersulan bör ge stöd i ojämn terräng, ge ett bra grepp på underlaget, samt vara slitstark.

Tour Du Mont Blanc
Stäng meny