WIEN CITY MARATHON 2020

Ett stadslopp i Världsklass!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Våra arrangemang och utflykter

 Löpcoach
Vi älskar löpning och att skapa resor med god service. Med oss på resan har vi vår löpcoach som bland annat kommer att hålla i gemensamt löppass. Här finns möjlighet att ställa frågor och diskutera allt från träning till upplägg inför loppet.

Spanska ridskolan i Wien är världens äldsta dressyrskola, omnämnd redan 1572. Här stannade tiden i början av 1800-talet och varenda detalj i dressyr, ryttaruniform och miljö genomsyras av en svunnen epok. Man dresserar enbart lippizanerhästar med flerhundraåriga stamtavlor. De stora uppvisningarna är fullbokade månader i förväg, men den dagliga dressyrträningen är det bara att köa och betala för att få se. Läs mer nedan.

Vienna Marathon GStours
GStours logo
Vienna

Slottskonsert i orangeriet på Schönbrunn i Wien

Vackra Schönbrunns orangeri byggdes på 1700-talet för kungliga festligheter och konserter, varav många dirigerade av Wolfgang Amadeus Mozart. I dag framförs konserter av Schönbrunner Slottsorkester tillsammans med hyllade solister och dansare. Bli hänförd av en oförglömlig konsert med toner av W.A. Mozart och Johann Strauss i kunglig miljö.
Du kan antingen välja att enbart gå på konserten eller att först avnjuta en middag i den elegant restaurangen. Konserterna på Schönbrunns orangeri ges dagligen kl 20:30

Spanska ridskolan i Wien

Besök Spanska ridskolan i Wien! I över 400 år har Spanska Ridskolan vårdat den klassiska ridkonsten. Skolans främsta kännemärke är den världsberömda lipizzanerhästen, som ursprungligen kommer från Spanien. Det kejserliga hovet i Wien började föda upp dem i Lipizza i nuvarande Slovenien på 1500-talet. Under galaföreställningarna visar hingstarna de mest krävande rörelserna i den högre skolan, som leva och kariol till ackompanjemanget av österrikisk klassisk musik.
Välj någon utav föreställningarna eller se morgonträningen av hästarna och gå sedan en guidad tur.

 

Stadsvandring

Ta chansen att lära dig mer om Wiens historia, arkitektur, kultur och om de människor som bott här och de som fortfarande bor här. Upptäck några av stadens pärlor! Lär känna Wiien med en erfaren guide som kan berätta allt och lite och få historia att komma till liv.

Kyssen

Har man kommit hit måste man ju bara se det mest kärleksfulla konstverk som någonsin skapats – Wienkonstnären Gustaf Klimts ”Kyssen”. Det hänger på slottet Belvedere, ett av flera museer med underbara konstsamlingar från den österrikiska konstens verkliga guldålder runt förra sekelskiftet. Belvedere är egentligen två slott med en tjusig barockpark emellan. Den berömda tavlan finns på Oberes Belvedere. Fotoförbud råder, men sitt ner, ta gott om tid på dig och njut. Hitta hit: (Prinz Eugen-Strasse 27)

*År 1908 var Wien centrum för enastående kreativitet och farliga spänningar. Det var då Gustav Klimt målade sitt mästerverk Kyssen och Sigmund Freud avslöjade Oidipuskomplexet. På bild James Fox framför den berömda målningen.

Hundert wasser haus

Inte ett plant golv, inte en vertikal vägg. Allt har organiska former och böljar, buktar och sluttar som ett hus byggt av smurfar. En snabb färd åt nordväst tar dig till den moderna, österrikiska arkitekturens högborg – Hundert wasserhaus.

Trots alla storslagna och ofta underbara hus i den här stan där framför allt jugendstilen firade högtidsstunder tycks de flesta mest av allt falla för Hundert wassers moderna, organiska stil, vilket gör att det nästan jämt är en folksamling på gatan framför det berömda bostadshuset. Hitta hit: (Kegelgasse 36-38)

Naschmarkt Marknad

Matmarknaden som har anor tillbaka till 1500-talet, lukta och smaka på ostar, korvar, kryddor och blommor. Här intar man gärna sin lunch. Den avlånga marknaden Naschmarkt har rötter från sent 1800-tal då en stinkande kanal fylldes igen. I dag delar grönsakshandlare, slaktare och delikatessaffärer plats med en uppsjö av restauranger och barer.

Det är bara att välja om man vill ha billig thaimat, elegantare vid bord med vita dukar eller kanske en snabblunch på ostron och annat godis från havet. Gärna nedsköljt med friskt, torrt, österrikiskt vin – kanske från kullarna runt stan. Beundra berömda Majolikahaus – ett av de främsta Jugendmästerverken – medan du äter och titta så klart på Secessionrörelsens unika högkvarter efteråt. Hitta hit: (Wienzeile)

Restaurang Griechenbeisl

Stadig meny med knödel, potatis-, rejäla köttbitar och fruktsnapsar. Wienerschnitzeln är kompetent och stor nog att föda två.  Det finns ett utmärkt utbud av matställen i olika stilar i stan och prisnivån ligger kraftigt under den svenska. Men är man bara här en enda dag känns såklart en traditionell wiener schnitzel perfekt.

Oftast lika stor som hela tallriken. Därtill kanske en lokalt bryggd Ottakringeröl eller varför inte något av de i Sverige rätt okända, men mycket bra inhemska rödvinerna? Restaurang Griechenbeisl är en klassisk restaurang för alla schnitzelentusiaster. Hitta hit: ( Fleischmarkt 11)