WIEN CITY MARATHON
2020

Spring genom Wien

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Wien City Marathon
EN SNABB MARA GENOM WIEN
Vienna logo
Vi är officiell samarbetspartner

Den 19:e april 2020 arrangeras ett maraton som går rakt igenom den historiska staden Wien i Österrike. Det är 36:a gången man organiserar detta populära sportevent besöks av löpare från hela världen.

Wien stadsmaraton täcker, som traditionen påvisar, en distans på 42,195 km. Första gången man arrangerade detta maraton hade man 794 deltagare, 2019 blir det + 40 000! 

GStours logo

Maraton, halvmaraton eller stafettmaraton

Detta maraton startar vid Vienna International Centre och avslutas vid Heldenplatz efter en väl utmarkerad rutt på imponerande 4,2 mil. Den som vill kan delta i halvmaratonet som går av stapeln på samma dag och plats, eller stafettloppet där man i lag om fyra byter av varandra vid särskilda stationer.

Aktiviteter

Vi kommer även hinna med att besöka Wien som är kaféernas huvudstad i Europa. Men här finns också vinodlingar med gårdsserveringar, spännande museer, ett galet och skevt smurfhus och en enorm gatumarknad för gourmeter.

Tips på besöksmål under resan

 Från 10 880 kr / person

Inkl flyg t/r, boende på H+ Hotel 4 nätter med frukostpension och startavgift till loppet.

Vill bli kontaktad av er

Sigmund Freud Museum

Museet som är inrymt i Freuds hem tar dig med till en tid då divanen blev synonymt med grävande i vårt innersta.
Hundertwasser Haus

Hundertwasser
Haus

Inte ett plant golv, inte en vertikal vägg. Allt har organiska former och böljar, buktar och sluttar som ett hus byggt av smurfar.
Naschmarkt Wien

Naschmarkt
Marknad

Matmarknaden som har anor tillbaka till 1500-talet, lukta och smaka på ostar, korvar, kryddor och blommor. Här intar man gärna sin lunch.
Restaurang Griechenbeisl

Restaurang Griechenbeisl

Stadig meny med knödel, potatis-, rejäla köttbitar och fruktsnapsar. Wienerschnitzeln är kompetent och stor nog att föda två. 
GStours logo