ENGADIN SKIMARATHON 2019

Följ med oss och upplev en härlig tävling!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Fakta om Engadin Skimarathon

Engadin Skimarathon är inte bara den mest kända sportevenemanget i landet, utan också en älskad mötesplats för världens elit. Engadiner är den största längdskidåkning i Schweiz och den näst största i hela världen. Dessutom är Engadin Skimarathon medlem av Worldloppet och Visma Ski Classics. Sedan den första innehavet 1969 har den internationella resonansen och renownen av evenemanget växt kraftigt. År 1976 bryter antalet deltagare de tio tusen för första gången och har sedan dess avrundat till 13 000 personer per år från över 60 olika länder. År 2018, vid den 50: e jubileumsinnehållet, måste registreringen stoppas vid 14 200 deltagare.

Bansträckningen

De specifika egenskaperna för Engadin Skimarathon är inte bara dess storlek  utan även att det är den högsta över havet (1800 m). Bansträckningen går genom vackert landskap, en vid dal fylld av höga snöfjäll och stor del över frusna sjöar.

Starten går i Maloja. Där det finns två värmetält för att hålla kylan borta i väntan på den stora utmaningen. Vid målgång för 42 km erbjuds massage för deltagarna. 

På kartan nedan är bansträckningen för de olika loppen markerade. Även vätskestationer och matstationer utmärkta. 

Nattloppet

Under torsdagskvällen 7 mars bjuder Engadin Ski Maraton in till ”Nachtlauf” för tredje året i rad. Ett spännande 17 km långt nattlopp med start i Sils, bland facklor, entusiastisk publik och musik. Efter starten går spåren över frusna sjöar, fält och skogar och stämningen blir nästan lite mystisk i tystnaden utaför byns liv och ljus. Här väntar månskenet, ljudet av skidor mot snön och andetaget. I Ponteresina når du ett varmt välkomnande efter 17 km ute i spåret. Perfekta spår, fackelsken och underhållning väntar dig som antar utmaningen.

Inte bara Ski Maraton slog rekord förra året i antal deltagare, Nattloppet ökade också stort i antal startande och det är deltagare från hela världen som står i vintermörkret och hör startskottet gå.

Både organisationen och atmosfären kring detta lopp får lovord från deltagare i Nattloppet!

Eftersom spåret bara är upplyst i start och mål är det obligatoriskt att bära pannlampa.

Spela videoklipp
Engadin Skimarathon_logo

Bansträckningen. Klicka på kartan för större version

Fakta om loppet:

Land: Schweiz
Distanser: 21 och 42km
Start: Maloja 10 mars 2019
Mål: Pontresina 21km, S-shanf 42 km
Discipliner: Skate och klassisk
Serie: Worldloppet

Starttider

08:30  Elite
08:30  Elite A
08:32  Elite B
08:35  Elite C
08:47  main class A
08:59  main class B
09:11  main class C
09:23  general class

 

Officiell partner till Engadin Skimarathon 2019
 

Vi på GStours är officiell partner till Engadin Skimarathon. Tillsammans har vi ett mycket bra samarbete som ger dig som resenär massor av fördelar. Som partner till Engadin Skimarathon har vi garanterade startplatser till loppen.

Engadin Skimarathon_logo
Maloja Start 2019

Fotnot:

Engadin Skimarathon är medlem i Worldloppet, föreningen av de 20 mest kända längdskidåkningshistorierna i världen. Detta har varit fallet sedan grunden 1979. Dessutom är Engadin Skimarathon medlem av SwissTopSport.
Varje år sedan 1969 på andra söndagen i mars sparkar den enorma schweiziska längdskidåkningen. Engadin Skimarathons kärlek är obruten till denna dag; längdskidåkning erfarenhet i vackra Upper Engadin är oförglömlig. ”Marathonveckan” öppnas den första söndagen i mars med ett lopp bara för kvinnor. De olika sidohändelserna under hela veckan presenterar ett attraktivt erbjudande som är centrerat på längdskidåkning. Den andra söndagen i mars presenterar Engadin Skimarathon och som högsta punkt för alla konkurrenter. Bara de som tidigare varit där – som partner eller deltagare – kan förstå de känslor som utspelades i Maloja. Alla är representerade: den avslappnade, den erfarna, den högst rankade, hobbyisten, den ambitiösa och prestationsinriktade idrottaren.