Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Frequently Asked Questions

MARCIALONGA CRAFT CYCLING & MARATONA DLES DOLOMITES

Hur bokar jag min resa?

Du fyller i ett bokningsformulär med uppgifterna om resenärerna, fakturaadress med fullständiga uppgifter. Vi bekräftar din bokade resa med en bokningsbekräftelse till den mailadress du angav vid bokningen. Vi mailar faktura till den mailadress som du angav vid bokningen.

Hur registrerar jag mig?

Efter att vi har mottagit inbetalningen av anmälningsavgiften så får du access till registreringen av dina personliga uppgifter. 

Vem får delta i loppen och vad behöver jag för att delta?

Tävlingen är öppen föra alla med ett godkänt läkarintyg. 

Istria300

Tävlingen är öppen för kvinnor och män som har tävlingslicens och är medlemmar i Cyklingens internationella föreningar (UCI). För dem som inte är licensierade, men ändå vill delta i tävlingsloppet, krävs ett läkarintyg specifikt för cykeldiscipliner och ett godkännande av idrottarens fysiska förmåga.

 

Startplats?

Starten till Istria300 går kl 08.00 i Porec. Incheckning i startfållorna börjar kl 07.00 och är obligatorisk. Om man startar i en fålla framför den angivna leder detta till diskvalifikation.

Seedning inför loppen?

Global Sports Tours har ingen påverkan av seedning inför loppet. Detta hanteras av organisationen. 

 

Vad ingår i priset?

– Vald rumstyp 4 nätter på Hotel Parentino
– Halvpension exklusive dryck (frukost + middag)
– Startavgift till I
stria300
– Vår service under resan

Säljer vi enbart startplats?

Nej det gör vi inte. I avtalet med Istria så förbinder vi oss att sälja startplats med minimum 4 nätters övernattning i våra paket till respektive lopp.

Vi är officiell partner till loppet
Vi är officiell partner till loppet

Hur skulle ni gradera svårighetsgraden på loppet?

Vi graderar den som bergstoppar av svårigheten är beroende på vilken distans du väljer. Du måste ha en god grundfysik för att klara av loppet.

Istria300

155 km tre av fem bergstoppar
235 km fyra av fem bergstoppar
300 km fem av fem bergstoppar.

OBS att cykla uppför är givetvis jobbigt och kräver både styrka och rätt mental inställning. MEN det som kräver uppmärksamhet är utförskörningarna. Här är farter upp till 60-80 km för en motionär inte ovanligt.

Måste jag har tävlingslicens för att delta i loppet?

Nej det behöver du inte. Men du måste ha med dig ett läkarintyg ÄVEN om du har en tävlingslicens. Läkarintyg får du via din vårdcentral eller husläkare som utför en hälsokontroll på dig innan avresa. Du tar med dig intyget till utlämningen av startnummer på respektive ort. Har du inte med dig det så lämnar organisationerna inte ut ditt startnummer.

Har du licens så kontakta din klubb och komplettera med en utlandslicens.

Måste jag vara medlem i en cykelklubb?

Nej men vi rekommenderar att du är det då du träffar massor av härliga cykelkompisar och din träning blir roligare inför dina mål samt att du kan få träningsråd inför resan.

När väljer jag distans?

Istria300

En av fördelarna med Istria300 är att du inte behöver besluta det idag. Din dagsform kan styra ditt val inför loppet, med andra ord så bestämmer du detta själv på tävlingsdagen.

Vad skall jag ha för drivpaket?

Det är en fråga som är svår att svara på då det är individuellt. Men vill du ha en indikation så kan ett kompakt vevparti med 50/34 vara ett klokt val. När det gäller kassetten så har vi haft resenärer som kört på 11/27, 11/28, 12/30 osv.

Vill du ha marginal så rekommenderar vi ett 50/34, kompaktdrev fram vilket många cyklar har som standard idag. Bak så är en 12/30 kassett ett bra alternativ. Med denna konfiguration så är du väl förberedd och kan klara av de olika loppen.

Finns det spärrtider?

För att få fortsätta på 300 och 235 km distanserna så måste du ha passerat senast kl 11:15. Nästa punkt är 

Bokningsavgift?

Vid bokningstillfället debiterar vi en bokningsavgift på 2 500:- per person som skall vara betald inom 10 dagar. Anmälningsavgiften dras från totalbeloppet vid slutfaktureringen, slutfakturan skickas ut under hösten och skall vara betald senast 30 dagar innan avresa. * Om vi inte mottar betalningen av anmälningsavgiften inom 10 dagar från fakturadag avbokas resan med automatik.