KOMBINATIONSRESA
2019

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Frequently Asked Questions

MARCIALONGA CRAFT CYCLING & MARATONA DLES DOLOMITES

Hur bokar jag min resa?

Du fyller i ett bokningsformulär med uppgifterna om resenärerna, fakturaadress med fullständiga uppgifter. Vi bekräftar din bokade resa med en bokningsbekräftelse till den mailadress du angav vid bokningen. Vi mailar faktura till den mailadress som du angav vid bokningen.

Hur registrerar jag mig?

Efter att vi har mottagit inbetalningen av anmälningsavgiften så får du access till registreringen av dina personliga uppgifter. I samband med registreringen så anger du dina seedningsgrundande resultat som ligger till grund för ditt startnummer i Marcialonga Craft och Maratona Dles Dolomites.

Vem får delta i loppen och vad behöver jag för att delta?

Tävlingen är öppen föra alla med ett godkänt läkarintyg. 

Marcialonga Craft Cycling

Tävlingen är öppen för kvinnor och män som har tävlingslicens och är medlemmar i Cyklingens internationella föreningar (UCI). För dem som inte är licensierade, men ändå vill delta i tävlingsloppet, krävs ett läkarintyg specifikt för cykeldiscipliner och ett godkännande av idrottarens fysiska förmåga.

”Granfondo” 135 km är öppen för deltagare från 19 till 64 år, med godkänt läkarintyg.
”Mediofondo” 80 km är också för deltagare från 17 och över 65 år gamla deltagare, med godkänt läkarintyg.

Organisationskommittén har rätt att avslå ansökan för deltagare med ett tidigare uppvisat osportsligt beteende, särskilt om de tidigare varit diskvalificerats för dopning.

Maratona Dles Dolomites

Tävlingen är öppen för alla med ett godkänt läkarintyg. Deltagare som är minderåriga från 15 år och får dock inte cykla den längre distansen och detsamma gäller för deltagare över 65år.
55 km öppen för deltagare med godkänt läkarintyg
108 km öppen för deltagare med godkänt läkarintyg
138 km öppen för deltagare från 18 till 64 med godkänt läkarintyg

Startplats?

Starten till Marcialonga Craft Cycling går 30 juni 2019 kl 08.00 i Predazzo. Incheckning i startfållorna börjar kl 07.00 och är obligatorisk. Om man startar i en fålla framför den angivna leder detta till diskvalifikation.


Starten till Maratona Dles Dolomites går 7 juli 2019 kl 06.30 i La Villa.

Seedning inför loppen?

Global Sports Tours har ingen påverkan av seedning inför loppet. Detta hanteras av respektive organisation. Ta del av informationen från Marcialonga Craft Cykcling-organisationen om seedningen HÄR.

Ta del av informationen från Maratona Dles Dolomites-organisationen om seedningen HÄR.

 

Vad ingår i priset?

– Vald rumstyp 11 nätter (5 nätter på Hotel Ciampian och 6 nätter på Hotel Christian eller Hotel Savoy)
– Halvpension exklusive dryck (frukost + middag)
– Startavgift till Marcialonga Craft Cycling
– Startavgift till Maratona Des Dolomites
– Välkomstdrink på hotellen
– Vår service under resan

Säljer vi enbart startplats?

Nej det gör vi inte. I avtalet med Marcialonga och Maratona så förbinder vi oss att sälja startplats med minimum 4 nätters övernattning i våra paket till respektive lopp.

Vi är officiell partner till loppet
Vi är officiell partner till loppet

Hur skulle ni gradera svårighetsgraden på loppet?

Vi graderar den som bergstoppar av svårigheten är beroende på vilken distans du väljer. Du måste ha en god grundfysik för att klara av loppet.

Marcialonga Craft Cycling

80 km tre av fem bergstoppar
130 km fyra av fem bergstoppar.

Maratona Dles Dolomites

55 km tre av fem bergstoppar
106 km fyra av fem bergstoppar
138km fem av fem bergstoppar.

OBS att cykla uppför är givetvis jobbigt och kräver både styrka och rätt mental inställning. MEN det som kräver uppmärksamhet är utförskörningarna. Här är farter upp till 60-80 km för en motionär inte ovanligt.

Måste jag har tävlingslicens för att delta i loppet?

Nej det behöver du inte. Men du måste ha med dig ett läkarintyg ÄVEN om du har en tävlingslicens. Läkarintyg får du via din vårdcentral eller husläkare som utför en hälsokontroll på dig innan avresa. Du tar med dig intyget till utlämningen av startnummer på respektive ort. Har du inte med dig det så lämnar organisationerna inte ut ditt startnummer.

Har du licens så kontakta din klubb och komplettera med en utlandslicens.

Måste jag vara medlem i en cykelklubb?

Nej men vi rekommenderar att du är det då du träffar massor av härliga cykelkompisar och din träning blir roligare inför dina mål samt att du kan få träningsråd inför resan.

När väljer jag distans?

Marcialonga Craft Cycling

Distansen väljer du när du registrerar dig till loppet via vår hemsida. Där kan man välja mellan korta banan 80 km och långa banan 130 km.

Maratona dles Dolomites

En av fördelarna med Maratona är att du inte behöver besluta det idag. Din dagsform kan styra ditt val inför loppet, med andra ord så bestämmer du detta själv på tävlingsdagen.

Vad skall jag ha för drivpaket?

Det är en fråga som är svår att svara på då det är individuellt. Men vill du ha en indikation så kan ett kompakt vevparti med 50/34 vara ett klokt val. När det gäller kassetten så har vi haft resenärer som kört på 11/27, 11/28, 12/30 osv.

Vill du ha marginal så rekommenderar vi ett 50/34, kompaktdrev fram vilket många cyklar har som standard idag. Bak så är en 12/30 kassett ett bra alternativ. Med denna konfiguration så är du väl förberedd och kan klara av de olika loppen.

Finns det spärrtider?

Marcialonga Craft Cycling

Ja det gör det, Har man inte passerat följande punkter vid angiven tid så får man inte lov att fortsätta loppet. 12:00 p.m. Passo di Lavazè km 60. 12:30 p.m. Predazzo km 80 (Efter den tiden kommer alla deltagare att ledas om till målgången på korta banan.) 2:00 p.m. Passo San Pellegrino km 100.

Maratona dles Dolomites

För att få fortsätta på 138 och 106 km distanserna så måste du ha passerat Corvara  senast kl 11:15. Nästa punkt är Cernadoi där måste du vara senast 11:40 för att ta dig runt på 138 km slingan som tar dig över Passo Giau.

Cyklar du 55 km distansen så är målgången senast 13:00. 106 och 138 km distanserna har senaste målgång 16:15 i Corvara.

Bokningsavgift?

Vid bokningstillfället debiterar vi en bokningsavgift på 4 000:- per person som skall vara betald inom 10 dagar. Anmälningsavgiften dras från totalbeloppet vid slutfaktureringen, slutfakturan skickas ut under hösten och skall vara betald senast 40 dagar innan avresa. * Om vi inte mottar betalningen av anmälningsavgiften inom 10 dagar från fakturadag avbokas resan med automatik.

Stäng meny