LA DIAGONELA 2022

Följ med oss på en härlig resa!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Våra arrangemang och utflykter

Under skidresan till La Diagonela kommer snart nya aktiviteter att presenteras. Nedan hittar du lite tips och en intervju med Björn Svensson.

Vår samarbetspartner EO:S Skidservice finns på plats med sitt team. Du kan boka vallaservice eller dryckespaketet via länk nedan.

La diagonela
La Diagonela GStours
GStours logo

2014 kunde man läsa följande på Längd.se En intervju med vår grundare Björn Svensson. Vi var med från början.

En svensk researrangör som redan nu erbjuder en resa till vinterns lopp är Global Sports Tours. Längd.se har pratat med Björn Svensson från Global Sports Tours och ställt en del frågor inför vinterns premiärresa till loppet.

La Diagonela i Schweiz är ett nytt spännande lopp i Swix Ski Classics. Efter att ha blivit reservort för tjeckiska Jizerska är man nu ordinarie lopp i programmet. Vad tror du om loppets framtid för kategorien motionärer?
– Jag är övertygad om att La Diagonela har alla förutsättningar att bli ett mycket populärt lopp för motionärerna. Banan går i en fantastisk miljö. Starten går i Zuoz och spåret tar oss bort mot St. Moritz och vidare mot Pontresina. Cirka två kilometer innan St. Moritz kommer de första backarna och det blir kuperad terräng förbi St. Moritz vidare mot Pontresina där det planar ut tillbaka mot målet i Zuoz. En härlig bansträckning som ger variation i skidåkningen för motionären, berättar Björn engagerat.

Vad kan du berätta om trakten där loppet avgörs?
– Loppet går i snösäkra Engadindalen på 1 800 meters höjd och som är mest känd för St. Moritz som ligger i mitten av dalen. På bägge sidor av spåret så finns det härliga berg som når upp till 3 000 meter vilket ger bansträckningen en härlig inramning. I samma dal går Engadin Skimarathon som är en del av Worldloppet och som går i skate i mars månad varje år med 13 500 deltagare, informerar Björn.

I vinter blir det premiär för den stora skaran åkare att kunna delta i loppet. Varför ska man välja La Diagonela som vinterns långloppsresa?
Har man åkt Vasaloppet, Marcialonga och kanske Birken och vill ha något nytt så är La Diagonela ett perfekt val. Dels för att det just är ett nytt lopp och för att omgivningarna är helt underbara. Sedan är ju Schweizarna erkänt duktiga på organisation så jag har höga förväntningar på loppet och organisationen, menar Björn och fortsätter:

– Tävlingsledaren av loppet är Adriano Isseppi som har varit delaktig i teamet runt Dario Cologna så det finns massor av skidkunskaper i organisationen. Detta är en viktig och avgörande faktor för loppets framtid vilket förstärker mitt intryck av att La Diagonela har kommit för att stanna kvar i Swix Ski Classics-serien. Loppet kommer att passera medeltida byar, igenom delar av St. Moritz upp mot Pontresina och målet kommer att ske mitt i centrala Zuoz vilket kommer att ge loppet sin speciella karaktär.

Vilken typ av boende kommer ni att kunna erbjuda? Hur är närheten till spåren?
– Vi har valt orten Pontresina som vår bas inför loppet och Schloss Hotell som vårt boende. Hotellet ligger perfekt placerat med längdskidspåret direkt utanför dörren. Ett härligt SPA och maten på hotellet är riktigt bra. Pontresina ligger bara tio minuter från St. Moritz. Jag tycker att orten är perfekt placerad för våra gäster med längdspåret direkt utanför dörren, förklarar Björn.

 

Vallaservice

Försäkra dig om bra glid och fäste under loppet. Förboka din vallaservice / drickaservice redan nu. Betalning sker på plats vid inlämningen av era skidor antingen kontant eller via Swish.

Tips! Grand Hotel Kronenhof

Grand Hotel Kronenhof i schweiziska Pontresina.
Var världens bästa hotell 2014 enligt Travelers Choice Awards. Priset delades ut av resesajten TripAdvisor och baserades på omdömen från miljontals resenärer världen över.

Tåg till Sankt Moritz

Resa från Pontresina till Sankt Moritz  med tåg (5 km). I vår resa ingår ett resekort som gör att du kan ta dig med lokaltrafiken fritt under hela resan.

Stäng meny