Marcialonga Craft 2019

Släpp vardagen och anta utmaningen..!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Bansträckning Marcialonga Craft Cycling

För trettonde året ordnas ”Marcialonga Cycling Craft”. Cykelloppet går i de vackra dalarna Val di Fassa och Val di Fiemme i hjärtat av Dolomiterna och tar dig över toppar som Passo Lavaze, Passo San Pellegrino och Passo Valles. Det finns två distanser att välja mellan, 80 km och 135 km.

Här väntar en spännande utmaning! Det är en krävande bana med ordentliga stigningar och snabba utförskörningar. Vägarna är under loppet öppna för vanlig trafik så det gäller att deltagarna är uppmärksamma på sin omgivning och följer gällande trafikregler.

Om du tänker köra den långa banan och inte säker på vilka kläder du ska ha på dig, kan du lämna en väska (använd Enervitpåsen du får till starkitet) innan starten i närheten av tävlingskontoret vid en uppmärkt ”coldbag” -inlämningplats. Du hittar sedan väskan på matstationen mellan Predazzo och Moena, om det är nödvändigt, kan du där byta kläder på en speciellt angiven plats. Efter målgång hittar du din väska där du lämnade in den på morgonen.

Alla deltagare som går i mål erhåller en medalj. T-shirt går att förboka på Marcialonga EXPO när du hämtar ut ditt startkit.

Banprofil 135km

Matstationerna finns utpekade på banprofilen, där serveras vatten, sportdryck, frukt, nötter choklad mm. Håll miljön ren under loppet och släng skräpet på anvisade platser. Följer man inte reglerna kan detta leda till att man blir diskvalificerad.

BESKRIVNING: 

Predazzo > San Lugano 
Efter starten väntar 20 km flack väg över Val di Fiemme. 

Discesa San Lugano > Aldino fork 
Från San Lugano passet kommer banans första nedförslöp på 7 km. 

Monte S. Pietro 
Nu kommer den första riktiga stigningen. 9 km långa, de första 4 är mycket branta med en lutning på 10%. Vätskestation. 

Monte San Pietro > Passo Lavazè fork 
Efter en 3 km lång nedförsbacke, passerar vi genom Nova Ponente där en 4 km klättring startar. Sedan kommer en hissnande nedförskörning på 3 km. 

Passo Lavazè 
För att komma till passet, delas banan upp i två delar: den första delen med en genomsnittlig klättra över 12%, den andra är mer varierad. Matstation.

Passo Lavazè > Tesero 
Denna utförskörning måste hanteras med försiktighet, särskilt de första 2 km och de genom byarna Stava och Tesero. I den mittersta delen  kommer 1 km i kuperad terräng som sedan följs av hårnålskurvor. 

Tesero > Moena 
Val di Fiemme passeras tills vi når målet för 80 km i Predazzo där även starten gick. För de som cyklar 135 km går banan vidare till Moena i Val di Fassa. Härnäst väntar en lätt men konstant uppförsbacke på 9 km. När vi svänger höger börjar San Pellegrinobacken. 

Passo S. Pellegrino 
11 km uppför med en maximal stigning på över 14 procent i den mittersta delen. Efter det kommer  långa och raka vägar med kuperad terräng. Matstation.

Passo San Pellegrino > Passo Valles fork 
Detta nedförslut  måste hanteras med omsorg på grund av många hårnålskurvor med lutning på 18%. 

Passo Valles 
Sista uppförsbacken är 7 km lång. Den första delen är ganska svårt följt av några krökar, medan den sista är mer linjär och lättare. Sista matstationen. 

Passo Valles > Predazzo 
Efter passet, går banan ner till Paneveggio. Från Paneveggio väntar 7 km i lätt nedförsbacke, som passerar nära Forte Buso sjön. Härifrån till byn Predazzo är det utförskörning med 4 hårnålskurvor och några kniviga kurvor. 

Banprofil 80 km

GStours logo

Fakta om loppet:

Land: Italien
Bergskedja: Dolomiterna
Deltagare: ca 1600
Datum: 2 juni 2019
Startplats: Predazzo
Målgång: Predazzo
Högsta cykelhöjd: 2038 m
Maximal lutning:                                         135 km 19.2%
80 km 18,2 %          
                                  Banor km Höjdmeter
135 km 3279 m
80 km 1894 hm

Officiell partner till

Marcialonga Craft 

San Lugano

FAKTA 135 KM: 

Högsta punkt: 2038 m ö h 


Lägsta punkt: 755 m ö h 


Höjdskillnad Start – Mål: 0 m 


Höjdstigning: 3279 m 


Maximal lutning: 19,2%

FAKTA 80 KM: 

Högsta punkt: 1828 m ö h 


Lägsta punkt: 755 m ö h 


Höjdskillnad Start – Mål: 0 m 


Höjdstigning: 1894 m 


Maximal lutning: 18,2%