KINESISKA VASALOPPET 2021

Följ med oss och upplev en härlig tävling!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Fakta om Kinesiska Vasaloppet

Kinesiska Vasaloppet är ett 50 km långt skidlopp för alla! The Blueberry Vasa är för dem som vill ta den kortare rundan på 25 km. Det här eventet är roligt och avslappnat, följ med och njut av något unikt och sensationellt!
Historia
Första loppet gick 15 mars 2003 och 750 skidåkare deltog. Kinesiska vasaloppet har varit del av Worldloppet sedan 2014.

China Vasaloppet logo

Ett lopp i världsklass
Kinesiska Vasaloppet är det största skidloppet i Kina. Det äger rum i Changchun i nordöstra Kina. Skidområdet ligger i Jingyuetan National Park som är 100 kvadrat kilometer stor. Här skidar vi oss igenom skogsterräng med några större stigningar men ta det lugnt, banan passar alla typer av skidåkare. År 2007 var Nationalparken värd för Världscupstävlingar och fick mycket bra omdömen av deltagarna. För att höja atmosfären ytterligare har Changchun Vinter Festival låtit skapa otroliga snöskulpturer runt hela arenan.

”Vi vill visa att du kan åka skidor i Kina och att den här sporten är ett fantastiskt sätt att lära sig mer om kinesisk kultur” säger den svenske f.d elitskidåkaren David Jansson nu Sports Director på Nordic Ways Vasa Management, samarbetspartner till Kinesiska Vasaloppet. Vinnarna under årens lopp visar att Kinesika vasaloppet lockar de stora namnen i världseliten tex Oskar Svärd, Jörgen Aukland and Stanislav Rezak.

Banprofil på 25 km (50 km kör två varv) 

Fakta om loppet:

Tävlingsdag: 4 januari 2021
Distanser: 50 och 25 km
Stil: Klassisk
Ort: Changchun
Övrigt: Ingår i Worldloppet
Bana: Varvbana om 25 kilometer
Från hotellet: 10 minuters körtid till tävlingsområdet

Officiell partner till Kinesiska Vasaloppet
 

Vi är officiell partner till Kinesiska Vasaloppet. Tillsammans har vi ett mycket bra samarbete som ger dig som resenär massor av fördelar. Som partner till Kinesiska Vasaloppet har vi garanterade startplatser till loppet.

China Vasaloppet logo

Snögaranti
Vädret under vintern i Changchun är stabilt. Kallt och torrt. Det torra vintrarna gör dock att det inte faller tillräckligt med snö för ett Vasalopp. Däremot kommer kylan redan i november och snöproduktionen går i gång redan då till spåren och de enorma snöskulpturerna som ramar in arenan.

Kultur
Kinesiska Vasaloppet är inte bara ett skidlopp, det är mer än så! Här finns Vinter festivalen med de spektakulära snöskulpturerna och vi deltar i prisutdelningsceremonin som bjuder på kinesisk kultur och underhållning.


Kuriosa
Changchun har 8 miljoner invånare och är känd som bil- och filmstaden. Här finns en lång historia av biltillverkning och många olika modeller och märken har tillverkats här så som Audi, VW och Toyota. Det finns även fler filmstudios och det finns ett stort Movie Wonderland att besöka. På arenan finns också ett Vasaloppsmuseum, väl värt ett besök för den inbitne vasaloppsfantasten!

GStours logo