Kinesiska Vasaloppet 2021

Följ med oss på ett äventyr och tävling utöver det vanliga!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Kinesiska Vasaloppet GStours

Kinesiska Vasaloppet

ETT HÄRLIGT ÄVENTYR OCH SKIDLOPP VÄNTAR DIG!

China Vasaloppet logo
Vi är officiell samarbetspartner

Hur låter det att inleda det nya året med en fantastisk resa till Kina som kryddas med det Kinesiska Vasaloppet?

Välj mellan att följa med till Kinesiska Vasaloppet i Changchun, förlänga vistelsen med Korta alternativet till Beijing eller att ta en avstickare till Harbin och isfestival innan vi avslutar i Beijing. Harbin är världsberömt för sin spektakulära is- och snöskulpturfestival. Festivalen är den största i världen och en upplevelse utöver det vanliga.  Vid ankomsten den 2 januari flyger vi till Changchun där vi kommer att spendera de kommande dagarna med loppet, bankett, lite tid för sightseeing mm. Vi bor  på Sheraton Hotell ***** som ligger ca 10 minuter från tävlingsspåret. 

På kvällen blir det välkomstmiddag, där vi får chansen att bekanta oss med skidlöpare från andra länder som ska delta i samma äventyr. Dagen efter ankomsten så har du möjligheten att prova spåret och få en första känsla av banprofilen.

Du kan välja att åka 50 eller 25 km distansen. Vid start och målområdet kan du besöka de gigantiska snöskulpturerna vid startområdet som ingår i en vinterfestival. 

För er som väljer Korta resealternativet fortsätter vi till Beijing medan ni som väljer Långa alternativet tar Harbin innan vi återvänder till Beijing. I Beijing väntar ett par dagar med sightseeing på många av de berömda platserna som silkesmarknaden, Kinesiska muren, OS Stadion, Den förbjudna staden, Himmelska Fridens Torg och givetvis shopping där du kan göra verkliga klipp. 

Övriga aktiviteter på plats i Kina

Peking/Beijing, Kina. Peking är en enorm stad med oändligt många sevärdheter. För den som inte har all tid i värden gäller det att rikta in sig på de bästa upplevelserna. Vi på GStours har valt ut några måsten! P.S Vi har lagt till två dagar för er som vill kunna besöka Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival.

Middag med pekinganka 
Kinesiska muren och Silkesmarknaden inkl lunch 
Himmelska fridens torg / Förbjudna staden och OS området inkl lunch 
Vi reserverar oss för  pris- och kursförändringar utom vår kontroll.
 

Himmelska fridens torg/Mao Zedongs mausoleum

Himmelska fridens torg är egentligen inte mycket mer än en enorm, tom yta. Massakern som inträffade här 1989 vågar den kinesiska befolkningen fortfarande inte tala högt om. Sätt i stället kurs mot mausoleet där den overkliga uppsynen av Mao Zedongs lik väntar, insvept i kommunistpartiets flagga.

Sidenmarknaden

Det är nästintill omöjligt att besöka Kina utan att göra något shoppingfynd. Sidenmarknaden är en legendarisk inomhusmarknad med 1 500 småbutiker som erbjuder allt – från fejkade Louis Vuitton-plånböcker till skräddare som syr upp det du önskar. Här ska och kan man pruta skamlöst.

Förbjudna staden

Snöra på dig dina bekvämaste skor innan du beger dig hit – området är enormt. Förbjudna staden har huserat 24 kejsare och här finns närmare 1 000 byggnader att beundra. Titta mot taken för att få en vink om huset är intressant – ju fler djur som sitter på kanten desto viktigare är huset.

Pekinganka 

Såvida du inte är vegetarian kommer Pekinganka troligtvis vara det bästa du äter här. Rätten har lång tradition och är ett ”måste” för de flesta att prova. Det är Kinas kändaste rätt och är väldigt populär.

NYHET Nu kan du välja att stanna kvar två extradagar i Kina!

Efter skidloppet kommer vi att åka till Harbin för att ta del av Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival. Denna festival är världens största festival och i vårt tycke nästan ett måste när vi ändå är i Kina. Tågresan kommer att ta knappt tre timmar.

Intresseanmälan 2021

Kinesiskamuren
Hotell Sheraton Changchun

Sheraton Changchun
****

Sheraton har stora inbjudande rum och närhet till centrum
 
Måltider: Halvpension

Royal Grand Hotel
Bejing
****

Hotellet ligger endast ett kort stycke från flygplatsen
 
Måltider: Frukostpension
Harbin Ice Festival GSTours

2 extra dagar

Vi besöker The Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival
 
Detta måste upplevas!

Sightseeing! Vi kommer besöka
följande platser

Kinesiska Muren
Himmelska Fridens Torg
Sidenmarknaden
Den Förbjudna Staden
 
GStours logo