MARCIALONGA 2024

Följ med oss och upplev Italiens pärla!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Våra aktiviteter under Marcialonga

Under skidresan till Marcialonga så har ni inte bara en fantastisk skidåkningen att se fram emot. Vi på Global Sports Tours arrangerar även utflykter och arrangemang till våra gäster i sällskap av våra guider, reseledare och experter som ni får del av under resan. Väljer du det längre resalternativet 5 nätter har du möjlighet att delta i Lavazeloppet på torsdagen den 26 januari. 

 
Marcialonga
Marcialonga
GStours logo

Lavazeloppet

Varför inte boka 5 nätter och ha möjlighet att delta i Lavazeloppet?

Loppet är 22 km och går i klassisk stil och har organiserats i mer än 40 år av den lokala skidklubben. Det går på torsdagen den 26 januari och är därför en bra uppvärmning för söndagens utmaning. Som namnet antyder går loppet på Lavazeplatån som ligger på över 1800 meters höjd. Vilket ger en härlig inramning med Dolomiterna som mäktigt reser sig och ger banan en underbar inramning. Lavaze och Marcialonga blir dubbelglädje helt enkelt!

Loppet gäller för Worldloppet Pass / Silver Medalj.

OBS! Registrering och betalning görs individuellt via länken nedan. Registreringen beräknas öppna i december 2023.

 

Vallaservice

Försäkra dig om bra glid och fäste under loppet. Du kan förboka din vallaservice /drickaservice redan nu vilket ger di bästa förutsättningarna inför loppet! Du betalar på plats, vid inlämningen av skidorna, antingen kontant eller via Swish.

Marcialonga Teknikträning Fredag

Föregående bild
Nästa bild

Utveckla dig som längdskidåkare med vår teknikträning

Vi har med oss fantastiska längdskidinstruktörer till Marcialonga som ger dig möjligheten att finslipa det sista på tekniken inför loppet. Teknikträningen äger rum på fredagen och på den klassiska VM Stadion i Val di Fiemme. 
Pass 1 10:00 – 12:00 Fullbokad
Pass 2 14:00 – 16:00

50 euro / person, inkl 2 timmars teknikträning och transport, betalas på plats.

Vinprovning
Marcialonga aktiviteter GStours

Trentino-Alto Adige är en region i norra Italien, den gränsar mot Schweiz och Österrike samt vinregionerna Veneto och Lombardiet. Regionen kallas ibland för Sydtyrolen. Vingårdarna ligger i ett alplandskap som i Sverige kanske är mest känt för att Ingemar Stenmark vann sin första världscupslalom där, i Madonna di Campiglio den 17 december 1974.

Vi provar vin och ostar från regionen

Vi får tillsammans i små grupper möjligheten att prova både lokala viner och ostar tillsammans på Hotel Garden i deras nya winestube. Endast 8-9 personer varje kväll så vänta inte för länge med att boka din plats. Ett perfekt komplement till din Italienupplevelse!

Vi provar 5 st viner och 5 st ostar från regionen.

Provningen går att boka torsdag och fredag. Kl 18-19.

OBS minst 8 deltagare / provning annars ställs den in.

50 euro/ person, betalas på plats på hotellet.

Dolomiti SuperSki - Lördag

Dolomiti Superski i Italien är egentligen en samling av 12 olika mindre skidområden, och inkluderar fler byar än så. Ett enda liftkort för Dolomiti Superski ger er tillgång till hela 1.200 kilometer skidbackar och 26 snowparks! Det finns såklart mycket att utforska i detta stora område. Främst skidåkning i underbar natur men också mysiga stop för mat och kultur. 

Oändlig skidåkning i världsarvet

Vi besöker Dolomiti  SuperSki som är ett av de största skidsystemen i världen med 1200 km pister och 450 liftar. Här finns skidåkning för alla och du behöver inte åka samma backe två gånger under en hel dag! De himmelska vyerna finns överallt, vart du än vänder dig kommer du att hänföras av de legendariska Dolomiternas skönhet! 

Vi åker mot Canazei lagom till liftarna öppnar och väl där tar vi kabinbanan upp till systemet. Det här är varje år en uppskattad aktivitet och vi ser fram emot en heldag i de bländande vita pisterna tillsammans med Er.

Skidor, pjäxor och stavar finns att hyra på Livio Sport i närheten av hotellen i Moena. Vi träffas hos uthyraren under fredag eftermiddag och därefter lämnar vi tillbaka dem när vi åter är i Moena under sen lördag eftermiddag

80 euro / person, inkl liftkort Dolomiti Superski och transport, betalas på plats.

Middag på Malga Panna

”Named after the Alpine pastureland that surrounds it, this gourmet restaurant boasts a panoramic location above Moena and the valley. Enjoy fine cuisine prepared by the skilful and creative owner – chef who delights his guests with regionally inspired dishes.”

En matupplevelse i fantastisk miljö

Moena reser sig upp från en underbar alluvial skål omgiven av några av de mest attraktiva Dolomitområdena som Latemar Group, Valaccia och de gröna foten av Costalungapasset. På en terrass med utsikt över byn ligger restaurangen Malga Panna som har en stjärna i Guide Michelin. Här avnjuter vi en avsmakningsmeny bestående av 6 rätter som är inspirerade av regionen i en fantastisk miljö högt över byn med utsikt över dalen. 

Begränsat antal platser / kväll. Bokningsbara datum är 26/1 och 27/1.

Kostnad  euro / person, inkl  avsmakningsmeny, transport. Vinpaket köps separat, kostnad  euro.