MARCIALONGA - Fakta

Lavaze och Marcialonga

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

EGENSKAPER 70 KM

Marcialonga - Fakta:

Tävlingsdag: 28 januari 2024
Upplaga: 51
Start: Moena

Målgång: 45 km distansen i Predazzo. 70 km distansen i Cavalese.
Antal deltagare: Cirka 8 000
Ingår i:  Worldloppet, VISMA Ski Classics.
Övrigt: 
Är seedningsgrundande till Vasaloppet. Det blir som tidigare en vågstart med cirka 5 -10 minuters mellanrum.

Reslängd: 24/25 jan – 29 jan

Marcialonga racetrack
Marcialonga

EGENSKAPER 45 KM

Marcialonga GStours
Marcialonga
Marcialonga 2019
 Marcialonga 

Välkända Marcialonga passar både för elitmotionären och nybörjaren som gillar klassisk stil. Loppet anses vara en av de högst prioriterade tävlingarna för eliten och en riktig klassiker. 

Välj mellan det vanliga loppet över 70 km, eller den korta banan på 45 km. Du som förstagångsåkare får självklart en ordentlig genomgång av banan innan tävlingen och kan därför vara beredd på vad som väntar. Vi önskar alla ett bra utbyte av loppet och framför allt en trevlig tur i spåret.

Bansträckning

Inledningsvis passerar banan genom flera små byar/städer i Val di Fassa och Val di Fiemme och publiken står och jublar lika mycket på motionär som på elit. Sedan fortsätter det långsamt uppför i ca 22 km. Nästa 45 km är huvudsakligen platt och något nedför med några korta uppförsbackar. Skidåkarna som väljer 45 km når målet i Predazzo. 

Målgång

Resten skidar däremot vidare mot Cavalese där det går mestadels svagt nedför, genom byarna och jublet. De sista 3 km mot målet går däremot brant uppför i den avslutande Cascatabacken. Här står även våra kunniga vallare till din hjälp och du blir under tiden glatt påhejad av supportrar. Slutligen kan du njuta av jubel och koskällor innan målgång i Cavalese. När du gått i mål väntar pasta och en dusch. Något som också är uppskattat är våra egna bussar som till sist kör dig tillbaka till Moena.

Marcialonga Light Moena – Predazzo 45 km klassisk teknik. 

Marcialonga Moena – Cavalese 70 km klassisk teknik

Manliga och kvinnliga åkare från 18 år uppåt samt medlemmar av de nationella föreningarna som tillhör F.I.S. kan delta i tävlingen 70 km. Det kortare loppet 45 km är däremot även öppen för deltagare  från 16 år med skriftligt tillstånd från målsman.

Officiell partner till Marcialonga sedan 2010

Vi är den svenska arrangör som haft längst samarbete med Marcialonga, något vi är oerhört stolta över! Tillsammans har vi ett mycket bra samarbete som ger dig som resenär flera fördelar. Som partner till Marcialonga har vi naturligtvis garanterade startplatser till loppet.

Marcialonga GStours

Lavazeloppet

För dig som ankommer till Moena den 25 januari så har du även möjlighet att delta i Lavazeloppet som går den 26 januari. 

Som namnet säger så går loppet på Lavazeplatån som ligger på över 1800 meters höjd. En fin bansträckning med Dolomiterna som mäktigt reser sig och ger banan en underbar inramning. Med oss har vi också våra uppskattade längdskidinstruktörer som ger dig goda möjligheter till en putsning av tekniken inför resans och vinterns utmaningar. Den perfekta reslängden för dig som vill maximera din resa helt enkelt!

Teknikträningen sker på VM-Stadion i Val di Fiemme. 

Marcialonga
Marcialonga
Marcialonga Map Race 70km