MARCIALONGA

Fakta om loppen vi har framför oss

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

EGENSKAPER 70 KM

Fakta om skidloppet Marcialonga:

Tävlingsdag: 29 januari 2023
Upplaga: 47
Start: Moena

Målgång: 45 km distansen i Predazzo. 70 km distansen i Cavalese.
Antal deltagare: Cirka 8 000
Ingår i:  Worldloppet, VISMA Ski Classics.
Övrigt: 
Är seedningsgrundande till Vasaloppet. Det blir som tidigare en vågstart med cirka 5 -10 minuters mellanrum.

Marcialonga racetrack
Marcialonga

EGENSKAPER 45 KM

Marcialonga GStours
Marcialonga
Marcialonga 2019

Resan till Marcialonga går den 25-26  januari – 30 jan 2023

Marcialonga passar både för elitmotionären och nybörjaren. Loppet är en av de högst prioriterade tävlingarna för eliten.

Man kan välja mellan det vanliga loppet över 70 km, eller den korta banan på 45 km. Som förstagångsåkare får man en ordentlig genomgång av banan innan tävlingen så att man är fullt beredd på vad som väntar och kan få ett bra utbyte av loppet och banan och en trevlig tur i spåret.

Banan passerar genom flera små byar/städer i Val di Fassa och Val di Fiemme och publiken står och jublar lika mycket på motionär som på elit.

Båda 70 km och 45 går i klassisk stil. På 70 km-banan går första 22 km långsamt uppför, nästa 45 km är huvudsakligen platt och något nedför med några korta uppförsbackar. De sista 3 km mot målet Cavalese går brant uppför. De som åker 45 kilometer har målet i Predazzo.

Marcialonga Light Moena – Predazzo 45 km klassisk teknik. Marcialonga Moena – Cavalese 70 km klassisk teknik

Manliga och kvinnliga åkare från 18 år uppåt och medlemmar av de nationella föreningarna som tillhör F.I.S. kan delta i tävlingen 70 km lång. Det koratre loppet 45 km är också öppen för deltagare  från 16 år med skriftligt tillstånd från målsman.

Officiell partner till Marcialonga sedan 2010

Vi är den svenska arrangör som haft längst samarbete med Marcialonga, och det är vi oerhört stolta över! Tillsammans har vi ett mycket bra samarbete som ger dig som resenär massor av fördelar. Som partner till Marcialonga har vi garanterade startplatser till loppet.

Marcialonga GStours

Lavazeloppet

För dig som ankommer till Moena den 25 januari så har du möjlighet att delta i Lavazeloppet som går den 26 januari. 

Som namnet säger så går loppet på Lavazeplatån som ligger på över 1800 meters höjd. En härlig inramning med Dolomiterna som mäktigt reser sig och ger banan en underbar inramning. Vi har med oss våra uppskattade längdskidinstruktörer till Marcialonga som ger dig möjlighet till en liten putsning av tekniken inför vinterns utmaningar. Teknikträningen sker på VM-Stadion i Val di Fiemme. 

Marcialonga
Marcialonga
Marcialonga Map Race 70km
Stäng meny